Când sunt așteptați reprezentanții ACUM la discuții pentru a găsi soluții pentru țară. Invitația făcută de PDM

Liderii blocului ACUM sunt invitați din nou la dialog cu Partidul Democrat din Moldova pentru a găsi soluții pentru țară. Invitația și declarația a fost făcută de Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă, susținut după ședința Consiliului Executiv al PDM.

CITEȘTE ȘI: Candu: PDM le-ar fi oferit liderilor Blocului ACUM conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru, dacă vin la discuţii

"În contextul acestei oferte, consiliul executiv al PDM a decis să facem o nouă invitație la dialog, adresată iarăși colegilor din blocul ACUM, pe care am vrea să discutăm în zilele următoare, astăzi, mâine, sâmbătă, chiar și duminică.
Vrem să discutăm pentru a găsi acele soluții pentru țară. Dacă această invitație nu va fi acceptată nici de această dată, atunci cel mai probabil data viitoare ne vom întruni din nou la nivelul executiv al PDM și vom decide care sunt următoarele acțiuni", a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu a amintit că, din păcate, Blocul electoral ACUM a respins în trecut șansa dialogului despre formarea coaliției parlamentare și prioritățile viitoarei guvernări.

"Regretăm că ACUM s-a grăbit să respingă invitația noastră și că se comunică prin presă și nu la nivelul partidelor. Dacă liderii ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este una foarte flexibilă și, chiar dacă PDM are mai multe mandate, am fi fost dispuși să îi oferim Blocului ACUM un rol important în guvernare, le-am fi oferit funcția de prim-ministru. Am fi discutat despre angajamentele pe care le-am asumat în realizarea reformelor", a declarat Andrian Candu.

Vicepreședintele PDM a adăugat că, reieșind din programele lansate în campania electorală, este posibilă identificarea compromisurilor în tot ce ține dezvoltarea țării și grija față de oameni.

Întrebat dacă liderii blocului ACUM ar accepta acum negocierile, vor rămâne aceleaşi propuneri de funcţii în Guvern, Candu a declarat că:

"În cazul în care și echipa Blocului Electoral ACUM sunt dispuși să-și asume guvernarea și rolul important în guvernare, suntem dispuși să discutăm chiar despre posibilitatea să le oferim, să susținem ca Blocul Electoral "ACUM" să dețină funcția de prim-ministru și funcții importante în conducerea Guvernului".

Andrian Candu a mai spus că în cazul în care Blocul ACUM va refuza din nou dialogul, la începutul săptămânii viitoare Consiliul Executiv al PDM se va reuni într-o nouă ședință, pentru a decide următoarele acțiuni.

PUBLIKA.MD amintește că după alegerile parlamentare din 24 februarie, Partidul Democrat din Moldova a trimis scrisori membrii blocului ACUM să vină la negocieri privind formarea unei coaliții de guvernare. Membrii blocului ACUM au fost așteptați împreună cât și separat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu