Când se vor vota în Parlament inițiativele pentru alocaţiile de 200 de lei pentru copiii până la 18 ani (VIDEO)

Fiecare copil până la 18 ani va primi lunar alocație de 200 de lei. O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de către preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Astfel, întrucât au fost anunţate mai multe proiecte ce urmează a fi majorate de către Parlament şi Guvern, preşedintele Parlamentului Andrian Candu a venit cu unele declaraţii despre când urmează aceste proiecte să fie votate. 

"Potrivit legii și constituției, sesiunea de primăvară-vară urmează să fie deschisă, cea ordinară urmează să fie deschisă în februarie, iar prima ședința plenară va fi deschisă de biroul permanent, pe care-l voi convoca săptămâna viitoare. Biroul permanent urmează să ia decizia când anume urmează să fie ședința plenului, prima și probabil ultima, că să nu dăm posibilitatea partidelor politice, indiferent că sunt cele de la guvernare sau cele din opoziție, să folosească tribuna parlamentului pentru campania electorală.

Dar în același timp luând în considerare unele intenții politice sau tehnici pe care le are guvernul sau majoritatea parlamentară, urmează să organizăm o ședința a plenului, cel mai probabil în prima săptămâna a lunii februarie.

Ele vor fi votate în prima lectură, deoarece aşa ne permite legea, legea nu nepermite să le votăm în cea de-a două lectură, contează însă că ele sunt votate în prima lectură, deoarece intră în agenda parlamentului și nu pot fi anulate pentru simplu motiv că mergem în alegeri parlamentare și va fi un alt parlament, dar în același timp suntem siguri și vom face tot posibilul, că aceste proiecte care sunt lansate astăzi și atunci votate de PDM să fie continuate și de viitorul parlament, unde cu siguranță Partidul Democrat va avea un rol foartre decisiv și foarte important, deoarece noi mizăm doar pe învingere, și atunci victoriosii - noi, vom conduce până la capăt intențiile pe care le-am declarat astăzi", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

În contextul în care va fi deschisă o nouă sesiune, preşedintele Parlamentului a declarat că unele proiecte vor putea fi votate în primă lectură. 

"Sunt proiecte care au fost elaborate de guvern și de colegii de parlament, care pot fi votate în prima lectură, într-adevăr agenda va fi mai încărcată, mai sunt și câteva numiri în baza unor concursuri care au fost desfășurate sau încă se desfășoară în parlament, deci cu siguranță acea prima și ultima zi a ședinței respective va fi foarte încărcată, ca și agendă", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

CITEŞTE ŞI: Veste bună: Fiecare copil până la 18 ani va primi lunar alocație de 200 de lei (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu