Când se schimbă ora? Noaptea în care Republica Moldova va trece la ora de iarnă

Republica Moldova va trece la ora de iarnă în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În acest an trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 26 spre 27 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00, scrie evz.ro.

Prin trecerea la ora de iarnă vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi. Astfel, duminică, 27 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Ora de iarnă este ora legală oficială standard şi este legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea țărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an și aprilie a anului următor.

Cel care a gândit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost un neozeelandez, Hudson în, anul 1898.

Nu toate ţările folosesc în acest moment ora de vară, ci doar 70 de ţări din întreaga lume. În plus, nu toate ţările au aceleaşi perioade pentru schimbarea orei de vară.

Lasă un comentariu