"Când se întâlneşte cu Şevciuk, Filat nu se simte superior"

Vizita premierului Vlad Filat la Moscova nu s-a încununat cu nici un succes. Nu s-a luat nici o decizie concretă şi lucrurile au rămas la fel cum au fost. Declaraţiile au fost făcute astăzi la emisiunea "Publika Report" de către fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep.

"Aţi văzut ce vizită de succes a avut Filat la Moscova. Acum a fost la Bruxelles să negocieze despre gaz. Bruxellul ne dă gaz sau Federaţia Rusă? Noi în cel mai bun caz o să batem pasul pe loc", a spus Ostalep.

Referitor la declaraţiile tăioase ale unor oficiali ruşi care susţin independenţa şi fortificarea regiunii transnistrene expertul în politica externă Andrei Ilasciuc a declarat că aceste lucruri i-au fost spuse şi lui Filat în timpul vizitei oficiale  la Moscova.

"Credeţi că lui Filat nu i-au fost spuse în ochi aceste lucruri. Filat când se întâlneşte cu Şevciuk nu se simte nicidecum mai superior", a mai adăugat expertul.

Publika.md menţionează că, la 11 septembrie curent, premierul Vlad Filat a întreprins  o vizită oficială de trei zile la Moscova. Astăzi Filat s-a întors de la Bruxelles unde a discutat despre subiectul livrării gazelor ruseşti de către compania rusă Gazprom.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu