Când nu ai ce să le spui subalternilor. Andrei Năstase le-a sugerat polițiștilor să meargă mai des la biserică sau la film

Embed:
A spus bancuri, i-a îndemnat să meargă la film, la biserică şi să mai slăbească. Este mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase pentru cei 600 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, adunaţi astăzi la Palatul Naţional. Acolo, conducerea Inspectoratului Naţional de Patrulare urma să prezinte rezultatele activităţii instituţiei în primele şase luni.

"Să mă ajungă nasturele acesta, aşa ca să mă pot ajunge. Ce ziceţi? Hai să o facem, hai să o facem să arătăm elegant, frumos. Faceţi sport. Siberia din oase, aş vrea să ştiu cine a văzut acest film? Vă invit să mergeţi să vedeţi acest film. Să mergem la biserici, este bine. Vă îndemn să mergeţi mai mult pe la biserici", a declarat Andrei Năstase, ministrul MAI.

Andrei Năstase era vesel nevoie mare, deşi statisticile inspectorilor de patrulare din ultima lună sunt îngrijorătoare: şoferii iresponsabili continuă să conducă în stare de ebrietate, iar accidentele cauzate de viteza excesivă sunt la ordinea zilei. După ce le-a recomandat oamenilor legii filme şi sport, Năstase a trecut la bancuri.

"Bancul cu italienii îl ştiţi?Nu? Îl ştiţi?
- Nu
- Un italian Giovanni îi spune lui Giuseppe. Băi, Nicolo o murit. Dar câţi ani avea? El avea 85 de ani. S-a dus de tânăr omul", a spus Andrei Năstase, ministrul MAI.

Vădit plictisiţi, câţiva poliţişti au fost cât pe ce să adoarmă, alţii au stat cu ochii în telefoane, iar câţiva i-au pus întrebări demnitarului.

"Dvs aţi spus că aţi fost în Germania, acolo poliţiştii şi sistemul poliţienesc este total diferit faţă de Republica Moldova. Dar vreau să fac o mică remarcă, în Germania cetăţenii nu scuipă seminţe în faţă şi nu se comportă cu poliţiştii aşa ca în RM."

"Să ştiţi că seminţe se mănâncă peste tot în lumea asta", a zis Andrei Năstase, ministrul MAI.

Prezenţa echipei noastre de filmare la eveniment l-a deranjat pe Andrei Năstase.

"Neapărat diseară să vă uitaţi la postul de televiziune a lui Plahotniuc, vă îndemn să faceţi. Luaţi o sticlă de vin, un cagor bun, luaţi familia, beţi un pahar de vin, fără un pahar de vin este complicat acolo", a declarat Andrei Năstase, ministrul MAI.

Năstase s-a aşezat apoi alături de cumătrul său, Gheorghe Balan, şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei. Cei doi nu păreau foarte interesaţi de discursul şefului INP, Marin Maxian. Acesta a prezentat raportul de activitate al instituţiei şi şi-a anunţat demisia, chiar de la tribună.

"Doresc ca în continuare profesionalismul dvs să fie bazat pe principiile legalităţii şi egalităţii. Vă doresc un drum bun, liniştit şi liber", a declarat Marin Maxian, fost şef al INP.

Maxian a declarat că nu va mai lucra în poliţie.

"Este o decizie personală care îmi aparţine şi vreau să rămână a mea. Eu am depus cererea de demisie din sistem", a menționat Marin Maxian, fost şef al INP.

Lasă un comentariu