Când îşi vor putea primi banii sportivii care ne-au reprezentat ţara la Jocurile Olimpice de la Rio

Embed:

Sportivii care ne-au reprezentat ţara la Olimpiada de la Rio de Janeiro îşi vor primi în timpul apropiat premiile financiare pentru performanţele obţinute.

Guvernul a alocat din fondul de rezervă 3,95 milioane de lei. Banii vor putea fi ridicaţi de sportivi după ce hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial. Astfel Ministerul Finanţelor va avea undă verde pentru transferul acestei sume.

"Ceea ce este important este că proiectul de hotărâre a fost adoptat de Guvern, iar performanţa sportivilor aşa cum prevede Hotărârea de Guvern din 17 mai 2016 putem spune că a fost pusă parţial în aplicare luînd în considerare că pe cazul lui Tarnovschi aşteptăm decizia definitivă", a spus ministrul Sportului, Victor Zubcu. 

Aşadar, atleta Zalina Marghiev, care s-a clasat pe locul cinci în proba de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Rio, va ridica premiul său în valoare de 600.000 de lei.

Aceeaşi sumă o va încasa şi halterofilul Alexandru Şpac, care s-a clasat și el pe locul cinci la Olimpiadă.

Tot câte 600.000 de lei vor ridica şi antrenorii sporitvilor, Soslan Marghiev şi, respectiv, Leonid Şpac. Halterofilul Serghei Cechir şi antrenorul lui Sergiu Creţu vor încasa câte 400.000 de lei.

Larisa Marinenkova va primi cu 100.000 mai puţin pentru clasarea pe locul şapte în proba de powerlifting la Jocurile Paralimpice.

Totodată, de premii în valoare de la 30.000 până la 60.000 vor beneficia medicii sportivi şi maseurii.

Conform Hotărârii de Guvern, dacă ulterior sportivii vor fi depistaţi pozitiv la controalele antidoping, atunci vor fi obligaţi să restituie banii în termen de maximum 90 de zile.

În această listă nu se regăseşte canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Rio. El a fost suspendat provizoriu de către Federaţia Internaţională pentru suspiciuni de dopaj, iar decizia finală de retragere a distincţiei olimpice încă nu a fost aprobată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu