Cancelarul Angela Merkel şi oponentul său au avut prima dezbatere DETALII

Embed:

Criza din zona euro, scandalul de spionaj american şi evaziunea fiscală au fost armele folosite de principalul oponent al cancelarului german în singura confruntare televizată înainte de alegerile din această lună. Liderul formaţiunii social democrate a încercat să folosească această şansă ca să câştige voturile celor 15 milioane de telespectatori, în contextul unui avans considerabil al formaţiunii Angelei Merkel.

Liderul partidului Social Democrat din Germania a acuzat-o pe Merkel că, prin austeritate, a distrus statele din sudul Europei, nu a asigurat locuri de muncă în ţară, a eşuat în renunţarea la energia nucleară, nu a acţionat corect în legătură cu scandalul de spionaj american şi a nu a reformat sistemul fiscal.

"Este nevoie de un guvern condus corect, care nu munceşte în cercuri, ca în ultimii patru ani, fără să aibă o direcţie clară. Un guvern care să muncească, nu să valseze de la un summit la altul. Eu o voi face altfel", a declarat liderul Partidului Social Democrat din Germania, Peer Steinbrueck.

Merkel, la rândul său, a spus că majorarea impozitelor ar ameninţa prosperitatea Germaniei şi a negat faptul că ţara sa este spionată de Statele Unite. În ce priveşte politicile privind criza din Europa, cancelarul i-a spus, zâmbind, oponentului său că partidul lui a votat în parlament pentru toate măsurile propuse.

"În perioada celei mai grave crize europene, această Germanie a rămas puternică, o Germanie care este motorul Europei, ancora stabilităţii. Vreau să mergem aşa în continuare", a menţionat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Telespectatori au fost, însă, cuceriţi de colierul Angelei Merkel, în culorile drapelului Germaniei. Bijuteria are acum propriul cont pe o reţea de socializare.

Alegerile vor avea loc în Germania pe 22 septembrie. Formaţiunea lui Merkel are un avans de 16 la sută faţă de partidul Social Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu