Canadianul Kyle Croxall este noul campion mondial la patinaj viteză

Embed:

Kyle Croxall din Canada este noul campion mondial la patinaj viteză. Sportivul s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul general după ce a terminat ultima etapă a mondialului pe poziţia secundă. Multiplul campion mondial, finlandezul Arttu Pihlainen, a câştigat ultima rundă, dar s-a clasat pe locul doi la general.

Canadianul în vârstă de 22 de ani Kyle Croxall a devenit campion mondial la patinaj viteză, chiar dacă s-a clasat pe poziţia secundă în ultima etapă a competiţiei. Câştigătorul rundei desfăşurate la Quebec, în Canada, a devenit Arttu Pihlainen.

În clasamentul general, Kyle Croxall a terminat pe prima poziţie cu 3 mii de puncte acumulate. Vicecampion mondial a devenit Arttu Pihlainen, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Scott Croxall, fratele mai mic al proaspătului campion mondial.

"Am avut o serie de lupte dure în acest an cu Arttu Pihlainen. Este un concurent foarte puternic. Mă bucur foarte mult că şi fratele meu s-a clasat pe locul trei. Nu îmi vine să cred că sunt campion", a declarat Kyle Croxall.

Croxall a reuşit să cucerească titlul mondial după ce în 2010 şi 2011 s-a mulţumit cu medalia de argint.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu