Canada a câştigat competiţia de hochei masculin la Jocurile Olimpice de la Soci

Embed:

Canada a devenit din nou campioană olimpică la hochei pe gheaţă! Echipa lui Mike Babcock a învins în finaala de la Soci Suedia cu 3-0. Competiţiile de la Jocurile Olimpice de iarnă s-au terminat odată cu finala masculină de hochei. Rusia a încheiat Olimpiada pe primul loc în clasamentul general pe medalii.

Canada a devenit pentru a doua oară consecutiv şi pentru a noua oară în istorie campioană olimpică la hochei masculin. Canadienii au învins în finală Suedia cu 3-0, după golurile marcate de Jonathan Toews, Sidney Crosby şi Chris Kunitz. Bronzul a fost câştigat de Finlanda, care a zdrobit SUA cu 5-0.

Tot în ultima zi a Jocurilor Olimpice, Rusia a câştigat aurul în proba de bob de patru persoane. Alexandr Zubkov, Alexei Negodailo, Dmitri Trunenkov şi Alexei Voevoda au învins echipele Letoniei şi SUA, care au completat podiumul.

Rusia a câştigat toate cele trei medalii puse în joc în proba de maraton a schiului fond, cursa masculină de 50 de kilometri. Alexandr Legkov i-a devansat pe Maxim Vilegjanin şi pe Ilia Cernousov.

Graţie acestor medalii, Rusia şi-a asigurat locul întâi în clasamentul general pe medalii al Jocurilor Olimpice. Sportivii ruşi au cucerit 33 medalii, dintre care 13 de aur, 11 de argint şi 9 de bronz. Norvegia ocupă locul doi, cu 11 medalii de aur, 5 de argint şi 10 de bronz. Canada este şi ea pe podiumul clasamentul general, cu 25 de medalii, dintre care 10 de aur. În top 10 mai sunt SUA, Olanda, Germania, Elveţia, Belarus, Austria şi Franţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu