Câmpurile cu ardei s-au umplut de culoare. Care este preţul pentru un kilogram

Embed:

Câmpurile cu ardei s-au umplut de culoare. În aceste zile, muncitorii lucrează ca furnicuţele pentru a strânge legumele. Agricultorii spun că a fost un an mai dificil pentru această cultură, însă recolta nu este mai mică decât cea de anul trecut. Totuşi, preţul ardeilor ar putea să crească.

Andrei Dermenji a plantat ardei pe tocmai 5 hectare în satul Negureni, raionul Teleneşti.

"Anul acesta am riscat şi am plantat cu o săptămână mai devreme, fiindcă tot plantam cu riscul de îngheţuri, dar pentru asta am fost un pic pregătiţi. Este aşa metodă, se pun nişte cercuri şi se înveleşte cu agril", a spus Andrei Dermenji, agricultor. 

Agricultorul spune că anul trecut a avut o recoltă de 86 de tone la hectar. Speră că şi în acest an se va bucura de o asemenea cantitate. El vinde ardeii angro, câte 12 tone pe zi.

"Se vinde, înseamnă că lumii îi place. Lumea ne caută, ne sună. Marfa când e bună ea are izbândă. Se aşteaptă să se menţină preţul angro la 6-7 lei", a spus Andrei Dermenji, agricultor.

Ardeii sunt culeşi zilnic de aproximativ 35 de localnici, care se bucură că au un loc de muncă la ei în sat.

"S-au creat locuri de muncă pentru oameni, forte bine. Câte un kilogram de 6-7 chipăruşi, ceea ce strângem, ce lucrăm le dă voie să ia fără bani, fără nimic. Înafară de salariu le mai dă un bonus şi oamenii vin, se atrag la lucru", a spus Valentin Rusu, maistru.

"Nouă nu ne este greu deja. Care vin noi, la aceia le este mai greu, dar noi suntem daţi deja."

"În an am dat roadă bună, am avut chiperi frumoşi, anul acesta încă şi mai frumoşi chiperi avem."

Pe lângă cele 5 hectare de ardei, Andrei Dermenji mai are 25 de hectare de ceapă, 7 hectare de roşii, 6 de varză şi tot atâtea de morcov.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu