Campionul olimpic, David Rudisha, a cucerit medalia de aur la Mondialele din China

Embed:

Campionul olimpic şi deţinătorul recordului mondial, David Rudisha a cucerit medalia de aur la proba de 800 de metri, la Mondialele din China. Kenyanul şi-a recăpătat medalia de aur, după ce a ratat ediţia trecută a competiţiei. 

David Rudisha nu a avut emoţii în finala cursei de opt sute de metri, la Campionatul Mondial din Beijing.
Kenyanul a câștigat medalia de aur, ajungând la finiș într-un minut, 45 de secunde şi 84 de sutimi de secunde. Pe locul doi s-a clasat polonezul Adam Kszczot, iar bronzul i-a revenit bosniacului Amel Tuka.

Un alt sportiv din Kenya a strălucit în ziua a patra a Mondialului din China. Nicholas Bett a produs una dintre cele mai mari surprize în proba de patru sute de metri garduri. Poliţist de meserie, Bett a avut un final de cursă excepţional reuşind să câştige titlul mondial pe ultima sută de metri.

Nicholas Bett a câştigat aurul cu un rezultat de 47 de secunde şi 79 sutimi de secundă. Argintul a fost cucerit de rusul Denis Kudriavţev, iar podiumul a fost completat de Jeffery Gibson, din Bahamas.

După ce a câştigat aurul în proba de o sută de metri, Usain Bolt a făcut spectacol şi în cea de două sute de metri. Jamaicanul s-a calificat în semifinale, cu un rezultat de 20 de secunde şi 28 de sutimi de secunde.

În proba feminină de o mie cinci sute de metri s-a impus Genzebe Dibaba, din Etiopia. Aceasta a ajuns la finiş în patru minute, opt secunde şi nouă sutimi de secunde. Pe locul doi s-a clasat Faith Chepngetich Kipyegon, iar bronzul a fost câştigat de Sifan Hassan, din Olanda.

Tot în ziua a patra, britanicul Greg Rutherford a devenit campion mondial la sărituri în lungime, în timp ce Denia Caballero a câştigat aurul în proba feminină de aruncare a discului.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu