Campionatul Republican de Gimnastică Ritmică Sportivă: Participantele au impresionat printr-un show de excepţie

Embed:

Graţie şi rafinament la deschiderea Campionatului Republican de Gimnastică Ritmică Sportivă. Peste 70 de gimnaste au încercat să impresioneze juriul, în doar 90 de secunde. Fetele au organizat un adevărat show sportiv, executând exerciţii cu panglica, coarda, mingea şi chiar au jonglat cu măciucile.

Show-ul a adunat zeci de spectatori, care au scăldat participantele în aplauze, mai bine de câteva ore.

Cele 72 de participante la campionat sunt originare din Chişinău, Bender şi Tiraspol şi au vârstele cuprinse între zece şi 18 ani. Majoritatea dintre ele au început să practice gimnastica la doar trei ani.

Fetele spun că în toţi aceşti ani au muncit din greu, iar visul lor este să devină campioane olimpice:

"Cum vin de la şcoală, de la ora 14:00 până la 18:30 mă antrenez. M-am pregătit bine, de aceea, cred că pot lua un loc de frunte".

"Sunt mulţumită de mine, chiar dacă la proba cu coarda am greşit un pic. Oricum, trebuie să ne placă obiectele cu care lucrăm, să nu avem emoţii şi atunci vom reuşi".

"Aici are loc selecţia în finală, de aceea, e un start bun pentru fiecare gimnastă din ţară".

După cele patru probe de concurs, a câte 90 de secunde, juriul urmează să decidă cine va ajunge în marea finală, care va avea loc duminică. Potrivit organizatorilor, sportivele vor fi evaluate după câteva criterii de bază, aplicate la concursurile internaţionale.

"Gimnasta va fi evaluată din toate punctele de vedere, atât elementele, cât şi rotația, execuţia, măiestria şi artistismul mişcării, care este un factor cel mai important în toată compoziţia pe care o demonstrează gimnasta", a menţionat Natalia Reaboi, preşedinta Federaţiei de Gimnastică Ritmică.

Fiecare prestaţie, indiferent de cum a fost apreciată de membrii juriului, a fost urmărită cu sufletul la gură şi cu lacrimi în ochi de către părinţii şi antrenorii gimnastelor.

"Noi, ca şi antrenori ne facem griji pentru copii, ca ei să îşi îndeplinească sarcina. Să nu scape obiectul, să întindă talpa, să ţină umerii drepţi, să se apropie corect de obiect şi să fie artişti adevăraţi. Numai atunci vor reuşi", a declarat o antrenoare.

"Cred că am emoţii mai mari decât ea. Fiecare prestaţie a ei e o provocare. O sprijinim în toate, trăim aceste emoţii împreună cu ea. În primul rând, dacă vrei ca un copil să obţină ceva în acest domeniu, trebuie să fii cu el pe aceeaşi undă", a spus mama unei participante.

"Avem emoţii, deoarece ei se antrenează foarte mult, de şase ori pe săptămână. Acum ei vin pe covor ca să obţină rezultate. Desigur, nu mereu ne reuşeşte tot, dar noi credem în ei. Cel mai important este că ei practică sportul şi asta le fortifică caracterul", a explicat mama altei participante.

Finala Campionatului Moldovei la Gimnastică Ritmică Sportivă va avea loc duminică. Câştigătorii vor primi medalii şi acces la concursurile internaţionale de gimnastică din 2020.

loading...

Lasă un comentariu