Campionatul Poliatlon Bodyguard-2019. Concursul se desfășura în data de 29-30 iunie, în PMAN

Embed:

Gărzile de corp care activează în cadrul Serviciului de Pază și Protecție de Stat, se pregătesc intens pentru „Campionatul Poliatlon Bodyguard 2019”. În acest an, pentru titlul bodyguardul anului vor concura șapte echipe.

În premieră, printre acestea va fi și una de femei. Participanții se vor întrece la opt probe.

Echipa feminină este formată din patru sportive de performanță, care, activează în domeniu de mult timp. Acestea afirmă că, iniţial, bărbaţii nu credeau în aptitudinile lor, însă după ce au văzut că fac faţă cu brio la toate probele şi-au revizuit atitudinea.

„Facem în fiecare zi antrenament, de dimineață până la amiază, facem câte două trei probe pe zi. Desigur băieții mai sceptic au luat că „Fetele vor participa”, acum cum văd că noi mai avansăm, băieții cam s-au pus pe gânduri”, a spus NATALIA REPEȘCO, ofițer de protecție.

„Noi suntem cu sufletul și cu trupul pregătite pentru acestă competiție. O așteptăm cu nerăbdare, ne-am antrenat foarte mult și am depus foarte mult efort pentru în pregătirile care au avut loc”, a spus OLGA MOLDOVAN, ofițer de protecție.

Ofiţerii de protecţie spun că pregătirea lor este o dovadă a muncii zilnice.

„Pentru noi competiția nu este doar să demonstrăm ceea ce putem. Noi demonstrăm asta zilnic, fiind alături de persoanele protejate", a spus ION MOROȘAN
ofițer de protecție.

Concursul se va desfășura între 29 și 30 iunie. În prima zi, probele vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, iar în cea de-a doua zi - pe un poligon din oraş.

„Vor avea loc celelalte cinci probe: acordarea primului ajutor medical, depistarea substanțelor explozibile în automobil și trei probe de tragere: din automobil, în timpul escortării pedestre și trageri din diferite poziții”, a spus ANATOLIE GOLEA, Director interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Concursul este unul intern, însă, câştigătorii, vor reprezenta ţara la un campionat mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu