Campionatul Naţional de karate-do tradiţional. Zeci de sportivi şi-au încercat puterile

Embed:

La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de karate-do tradiţional au participat peste 60 de sportivi în diferite categorii de vârstă. Participanţii au concurat la patru probe, foku-go, ko-go kumite, kumite individual şi kumite în echipă.

Spiritele s-au încins la una dintre cele mai dificile probe, kumite individual. În timpul luptelor, unii sportivi au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Campion naţional la proba kumite individual a devenit Viorel Bejan:  

"Foarte interesantă această competiţie. Este un test pentru noi. Vedem cât suntem de ageri şi puternici. Într-o probă am avut o evoluţie mai bună, în alta puţin mai slabă. Totul e înainte, muncim." 

Printre participanţii la Campionatul Naţional s-au numărat şi femei.

"Mă simt aici la fel ca un bărbat. Dacă te antrenezi, atunci deloc nu e greu. Nu toţi pot să câştige, însă toţi speră să plece acasă campioni", a spus o participantă la eveniment.

"Karate-do tradiţional este un stil de luptă educativ. Există stimă şi respect între sportivi, chiar dacă sunt lupte încinse. Sperăm că cei mai buni sportivi de la acest campionat vor reprezenta cu succes ţara noastră la Campionatele Mondiale", a declarat vicepreşedinte FM de Karate-do tradiţional, Iurie Patlati. 

Câştigătorii Campionatului Moldovei la karate-do tradiţional au primit medalii şi diplome.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu