Campionatul Naţional de K-1 s-a încheiat. Competiţia a reunit aproape 300 de participanţi din 17 cluburi

Embed:
La Chişinău s-a încheiat Campionatul Naţional de K-1. Competiţia a stârnit un mare interes şi a reunit aproape 300 de participanţi din 17 cluburi. Sportivii au concurat în toate categoriile de vârstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori.

"Pentru mine acest campionat este unul din cele mai importante, fiindcă este campionatul ţării Republicii Moldova, Patriei mele. Sunt gata să mă impun sută la sută ca să câştig, să arăt că sunt un patriot şi să merg la campionatul european sau mondial, care va fi", a spus Gheorghe Pleşca, luptător.

"Pot să continui cariera mea. Să mă duc la turnee mai mari şi să mă dezvolt", a comunicat Eduard Lupaşcu, luptător K1.

"De fiecare an ce trece, se vede progresul sportivilor. Mulţi sportivi profesionişti devin antrenori. Băieţii învaţă tehnică şi progresează de fiecare an ce trece", a declarat Octavian Lupaşciuc, preşedintele Federaţiei moldoveneşti de K1.

Alături de băieţi, la competiţie şi-au măsurat puterile 26 de fete. Dorina Olemco a obţinut victoria prin knockout în prima rundă a duelului cu Victoria Bulmag.

"Îmi dă o motivaţie şi îmi place acest gen de sport. Îmi dă putere ca să merg înainte. Poate o să-mi trebuiască în viaţă la vreo profesie", a spus Doina.

În urma acestui campionat, va fi format lotul naţional, ce va reprezenta Republica Moldova la competiţii internaţionale în 2019.

"Cu mare atenţie urmăresc fiecare finală pentru a vedea, într-adevăr, cine merită să fie membru al lotului pentru a reprezenta ţara la cel mai înalt nivel. Dacă plecăm la competiţii, trebuie să plecăm cu un lot puternic şi bine pregătit", a spus Ştefan Cîrlig, antrenor al lotului naţional de K1.

Primii trei clasaţi au fost premiaţi cu medalii, cupe şi diplome.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu