Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Anglia, calificată în sferturi, după o victorie în faţa Columbiei la loviturile de departajare

Reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal. Elevii lui Gareth Southgate au învins cu 4-3 Columbia abia în seria loviturilor de departajare.

Timpul regulamentar al meciului de la Moscova s-a încheiat la egalitate 1-1. Harry Kane a marcat din penalty în minutul 57, iar sud-americanii au replicat în minutul 93 prin Yerry Mina.

Goluri în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și a urmat seria de departajare. Britanicii au transformat în goluri 4 din cele 5 execuții de la 11 metri și, deși au ratat primii. Tot ei avut câștig de cauză, deoarece columbienii au ratat de două ori prin Mateus Uribe și Carlos Bacca.

Anglia a obținut prima sa calificare într-o serie de departajare la un Mondial. Blestemul s-a rupt la a 4-a încercare, după ce în primele 3 cazuri au plecat acasă de la edițiile din 1990, 1998 și 2006.

În sferturile de finală, Anglia va întâlni Suedia. Scandinavii s-au impus cu 1-0 în meciul cu Elveția. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu