Campionatul Moldovei la Judo a adunat în acest an peste 200 de sportivi din ţară

Embed:

Campionatul Moldovei la Judo, care s-a desfăşurat la Chişinău a adunat în acest an un număr record de participanţi, iar pentru organizarea turneului au fost alocaţi 47 mii de lei. Competiţia s-a defăşurat fără doi sportivi ai lotului naţional, Sergiu Toma şi Victor Scvorţov, care se pregătesc de turneele internaţionale.

Campionatul Moldovei la Judo din acest an, care s-a desfăşurat în incinta Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport, a adunat peste 200 de participanţi din toată ţara, printre care şi 37 de fete, care au concurat la şapte categorii de greutate.

"Campionatul are drept obiectiv selectarea lotului naţional pentru anul viitor, care vor participa la turneele internaţionale", a explicat preşedintele FM de Judo, Veaceslav Manolachi.

Campionatul naţional de Judo a fost organizat cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului."Ministerul a susţinut acest campionat cu o sumă de 47 mii lei, începând cu arenda sălii, premierea sportivilor, premiu bănesc şi medalii", a menţionat şeful Direcţie sport de performanţă a Ministerului Tineretului şi Sportului, Ilie Chirtoacă.

De la competiţie au lipsit doi sportivi din lotul naţional, Sergiu Toma şi Victor Scvorţov, care se pregătesc pentru turneele internaţionale importante, la care pot obţine cota la Olimpiadă.

"Am vrut să particip şi eu, dar se apropie turneele internaţionale, care sunt mai importante. Dacă eu nu voi participa la vreun turneu internaţional, atunci alţi sportivi mă vor întrece şi va fi greu să-i ajung din urmă", susţine judocanul Victor Scvorţov.

Sportivii care au devenit campioni naţionali au primit un premiu bănesc în valoare de o mie de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu