Campionatul Moldovei la dansuri moderne. Tânăra care a luat locul întâi şi medalia de aur

Embed:
După două zile de competiție, au fost acordate premiile în cadrul campionatului național de dansuri moderne. Probele s-au desfăşurat la mai multe categorii de vârstă şi au inclus peste 20 de stiluri de dans.

Majoritatea au dansat în stil modern, contemporan şi belly dance. Pentru fiecare probă a fost desemnat un câştigător.

Ana-Sorina a luat locul întâi şi medalia de aur. Tânăra spune că s-a născut balerină. Din clasa a cincea studiază dansul modern, popular şi de epocă, la Colegiul Naţional de Coregrafie din Chişinău.

"A fost ceva foarte super, faptul că am ieşit pe scenă şi hop trebuie să dansezi, nu poţi să dai înapoi. Deci asta e cel mai tare. Voi continua să dansez asta e ceea ce îmi place şi mă relaxează", a spus Ana-Sorina Vasiliu, participantă.

Cele mai mari emoţii le-a avut mama fetei, care este artistă de balet: "Este uşor, este şi dificil deoarece trebuie să fii în ton cu ea, în tot ce face. Începând de la costum, antrenamente, repetiţii".

Probele s-au desfăşurat solo, în duete dar şi în echipe sau în grupuri mari.

"Pentru fiecare concurs ne pregătim intens, ne antrenăm, repetăm, foarte mult timp petrecem la antrenamente, iar mai apoi avem rezultate bune", a menţionat o participantă.

Eforturile sunt mari, dar şi rezultatele sunt pe măsură pentru o tânără din oraşul Slobozia. Ea este elevă în clasa a zecea, iar zilnic se antrenează cel puţin cinci ore.

"Eu învăţ la şcoală, apoi fac o pauză şi, din nou, merg la repetiţii. Eu voi dansa toată viaţa", a afirmat Tatiana Ţarenco, participantă din Tiraspol, oraşul Slobozia.

"Datorită conducătorului ei artistic, ea foarte bine se prezintă pe scenă şi desigur toate emoţiile dansului, ea le redă. De fiecare dată când ea dansează, eu plâng", a precizat mama Tatianei.

Câştigătorii vor reprezenta Moldova la competiţiile internaţionale.

"După acest concurs, în decurs de o săptămână noi o să facem deja echipa naţională, deci lotul naţional care va merge la Campionatul Mondial. Pregătirea se va începe după ce va fi format lotul. Sunt nişte criterii internaţionale", a declarat Victoria Basiul, preşedintele Federaţiei Dansului Modern şi de Estradă din Moldova.

La Campionatul Mondial vor putea participa doar primii trei câştigători ai medaliilor de aur, argint şi bronz. În total, la Campionatul Naţional au participat peste trei mii de dansatori din toată țara, inclusiv din regiunea transnistreană.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu