Campionatul European 2012 poate începe

Embed:

Campionatul European 2012 poate începe! După ce s-au stabilit toate cele 16 echipe calificate la EURO, UEFA a anunţat şi urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor. "Acesta va fi cel mai interesant Campionat European din toate timpurile!" a declarat şeful fotbalului moldovenesc Pavel Cebanu, care a numit şi favoritele turneului de anul viitor.

În prima urnă valorică a echipelor calificate la EURO-2012 se află cele două gazde Ucraina şi Polonia, campioana în exerciţiu Spania şi fosta adversară a Moldovei din această campanie prelimiară Olanda, care este pe doi în clasamentul FIFA.

În a doua urnă se regăseac Germania, Italia, Rusia şi Anglia - care a revenit la EURO după ratarea calificării la ediţia anterioară .

Croaţia, Grecia, Portugalia şi Suedia fac parte din a treia urnă valorică.

Iar echipele cu cel mai mic coeficient dintre selecţionatele calificate sunt Danemarca, Franţa, Cehia şi Irlanda, care revine la Campionatul European după o pauză de 24 de ani.

Tragerea la sorţi a grupelor EURO-2012 va avea loc pe 2 decembrie la Kiev, iar turneul se va desfăşura în perioada 8 iunie - 1 iulie a anului viitor în opt oraşe din Ucraina şi Polonia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu