Campionat! Cei mai iscusiţi barmani din ţară s-au întrecut în prepararea cocktailurilor

Cocktailuri exotice, colorate și de diverse compoziții au fost obiectul unei bătălii a celor mai iscusiți barmani din țară. Aceștia și-au dat întâlnire, aseară, în cadrul unui campionat care s-a desfășurat într-un club de noapte din Capitală.  

Campionatul a avut loc pentru a patra oară. În marea finală au fost înscrişi 16 cei mai iscusiți barmani.

"Am venit pentru experiență, așa că greșelile pe care le-am făcut e ceva normal. Am făcut un aperitiv din Finlandia Grappe Fruit și un Sirop de vanilie, iar Long Drinkul l-am făcut pe bază de ceai de jasmin'', a spus barmenul Victor Carauş.

''Este bine ca toți barmanii să-şi guste cocktailurile. Eu l-am gustat pe cel al colegului meu și mi-a plăcut foarte mult. Într-adevăr, în acest an băuturile sunt foarte gustoase'', a declarat barmenul Ion Steţco. 

Concursul a fost împărțit în trei etape. Juriul a apreciat gustul băuturilor pregătite, aspectul și corectitudinea preparării acestora.

''Pentru aperitive e bine, am gustat niște cocktailuri care au nuanța asta de amărăciune, Long Drinkul am văzut iarăși o capodoperă de fantezie și la fel erau bune. Cel mai important în cocktailuri este să găsești echilibrul'', a specififcat membru al juriului, Rodion Prodan.

Organizatorii au oferit 10.000 de lei pentru premiul mare. Cocktailurile pregătite de participanți au fost savurate de publicul prezent în sală. Evenimentul a culminat cu un show de excepţie demonstrat de maestrul Rodion Prodan, barmanul care a ajuns în Cartea Recordurilor ''Guinness'', pentru cel mai mare cocktail stratificat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu