Campion mondial la doar 15 ani. Cum şi-a descoperit Alexandrin Guţu pasiunea pentru luptele greco-romane

Embed:

A uimit lumea sportului, reuşind să devină campion mondial la doar 15 ani. Este vorba despre luptătorul de stil greco-roman, Alexandrin Guţu. Sportivul originar din localitatea Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, a reuşit o performanţă de invidiat la începutul lunii. A câştigat aurul la Mondialele rezervate cadeţilor, desfăşurate în capitala Croaţiei, la Zagreb.

"Au fost nişte emoţii ce nu pot fi redate prin cuvinte. Am ajuns să-mi ating obiectivul, a fost un vis de-al meu. M-au felicitat toţi antrenorii din Moldova, primul antrenor. M-au întâmpinat cu flori. Toţi fericiţi", a spus luptătorul Alexandrin Guţu. 

În finala categoriei de greutate de până la 71 de kilograme Guţu l-a învins cu 12-2 pe japonezul Șu Yamada, reuşind la final un procedeu spectaculos.

"Este procedeul meu iubit. Îl exersez la fiecare antrenament, îmi reuşeşte cel mai bine", a spus luptătorul. 

Alexandrin a făcut primii paşi în sport la vârsta de 7 ani. Totul a început de la o simplă… navigare pe internet.

"Prima dată am văzut acest gen de lupte pe internet. Mi-au părut spectaculoase. A început să-mi placă şi am decis să merg doar înainte. Părinţii nu doreau să practic acest gen de sport pentru că este unul destul de dur. Dar au văzut că pot şi au crezut în mine că se poate şi mai mult", a spus luptătorul Alexandrin Guţu. 

La 12 ani a ajuns la Chişinău la Liceul Internat Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, talentul lui nu a fost trecut cu vederea, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Într-o perioadă foarte scurtă, pe lângă titlul mondial cucerit recent, el a reuşit să devină și campion European, în categoria de vârstă de până la 15 ani, dar şi să cucerească medalia de argint la Europenele rezervate cadeţilor.

"A avut foarte multe deplasări, iar în acest an a câştigat 5 - 6 turnee. Evident că ne gândeam că trebuie să devină campion mondial. Este un băiat de perspectivă. Pur şi simplu trebuie de menţinut şi promovat", a spus antrenorul Mihai Cucu.

Alexandrin Guţu este doar al doilea luptător moldovean de stil greco-roman care devine campion mondial la nivel de cadeţi.

În 2016, aceeaşi performanţă a fost realizată de Valentin Petic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu