Campioana mondială la proba de 800 metri, Caster Semenya, s-a calificat la Olimpiadă

Caster Semenya s-a calificat la Olimpiadă! Sportiva din Africa de Sud, care în trecut a fost suspendată 11 luni, deoarece feminitatea sa a fost pusă la îndoială, a obţinut biletele la Londra după ce a coborât sub baremul olimpic într-o cursă din oraşul Pretoria.

Sud-africana Caster Semenya, campioană mondială de atletism în 2009, pe distanţa de 800 de metri, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, graţie unui timp de un minut 59 secunde şi 58 sutimi, realizat în cadrul unei competiţii în ţara natală, la Pretoria.

Semenya a câştigat sâmbăta trecută şi titlul naţional în această probă, însă atunci nu a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice de la Londra, deoarece timpul său a fost unul modest, cu mult sub baremul olimpic.

În 2010, sud-africana s-a aflat în centrul unei controverse, feminitatea sa fiind pusă la îndoială după titlul mondial cucerit în 2009 la Berlin, şi a fost chiar suspendată 11 luni în urma unei anchete a Federaţiei internaţionale de atletism, înainte de a fi reintegrată odată ce feminitatea sa a fost recunoscută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu