Campioana mondială en-titre, Franța, va veni în premieră la Chișinău

Embed:

Campioana mondială en-titre, Franța, va veni în premieră la Chișinău. "Cocoșii galici" vor face deplasarea în Republica Moldova, pentru a disputa prima partidă din grupa H a preliminariilor pentru campionatul european de fotbal din anul 2020.

Confruntarea dintre reprezentativele Republicii Moldova și Franței este programată pentru 22 martie anul viitor.
Didier Deschamps, selecționerul "cocoșilor galici", a declarat că nu este o diferență clară de valoare între reprezentativele ce fac parte din grupa noastră.

“Nu mai există o diferenţă atât de mare între “naţionalele” mici şi cele mari. Este o campanie preliminară lungă. În grupa noastră avem echipe pe care le-am întâlnit deseori cum ar fi cele ale Islandei şi Albaniei. Deplasarea în Turcia va fi una dificilă din cauza suporterilor înflăcăraţi. Avem parte şi de o premieră, deoarece echipa Franţei nu a întâlnit-o niciodată pe cea a Moldovei“, a spus selecţionerul Franţei, Didier Deschamps.

Trei zile mai târziu, reprezentativa Republicii Moldova va juca o altă partidă dificilă: în deplasare cu Turcia.

Această dispută va fi una specială pentru Alexandru Spiridon. Selecționerul moldav își va înfrunta ”maestrul”; pe Mircea Lucescu.

Cei doi au lucrat cot la cot timp de 13 ani la formațiile Șahtar Donețk și Zenit Sankt Petersburg, unde Spiridon a fost secundul tehnicianului român.

Mircea Lucescu a declarat că are în lot mulți jucători tineri care ar putea face performanță.

"Am ajuns în doar 7 luni de la o medie de vârstă de 29 de ani la 23 de ani. Deja înseamnă foarte mult. Avem un stil de joc adaptat la calitățile jucătorilor, care permite să controlăm jocul. Aștept ca jucătorii mei să înceapă să fie titulari la echipele lor de club, pentru a avea ritmul competiției", a spus selecționerul Turciei, Mircea Lucescu.

Din grupa noastră mai fac parte echipele Islandei, Albaniei și Andorrei. Toate partidele "tricolorilor" din preliminariile pentru Euro 2020 vor fi transmise în direct la CANAL 3 și PRIME TV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu