Campioana Franţei la handbal, Montpellier, implicată în scandalul meciurilor trucate

Embed:

La finalul sezonului trecut Montpellier a pierdut pe terenul lui Cesson Rennes, 28-31, gazdele salvându-se astfel de la retrogradare. Opt soţii ale unor jucători de la Montpellier şi alţi membri ai clubului ar fi pariat câte 5 000 de euro la trei case de pariuri din Franţa împotriva echipei proprii, câştigând peste 200 000 de euro.

La momentul disputării partidei, Montpellier era matematic campioană, iar cota pentru o victorie a lui Cesson era de 45-1. Conform presei franceze, 12 persoane sunt implicate în acest scandal, opt dintre ele făcând parte din lotul lui Montpellier. Printre acuzaţi este şi vedeta Nikola Karabatic.

"Am rămas surprins ca şi voi. Un lucru se poate de spus, până când nu se va încheia procesul, nu putem să ne dăm cu părerea. Noi trebuie să-i apărăm pe toţi, iar organele competente să-şi facă meseria foarte bine", a declarat fostul jucător al Montpellier Joel Abati.

Dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate, jucătorii lui Montpellier riscă să fie reţinuţi la întoarcerea în Franţa, după meciul cu Flensburg, din Liga Campionilor. Mai mult, Montpellier riscă să piardă ultimul titlu naţional.

Nikola Karabatic, cel mai important nume citat în acest scandal, a câştigat de-a lungul carierei două titluri olimpice, două mondiale şi două europene cu naţionala Franţei. În 2007, Karabatic a fost desemnat cel mai bun handbalist din lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu