Camping religios cu FINAL TRAGIC: Un mort şi 17 răniţi în urma unei FURTUNI VIOLENTE

Embed:

A fost plan roşu de intervenţie în Bihor, unde o furtună deosebit de puternică a devastat un camping din Bulz, o localitate aflată la 75 de kilometri de Oradea. Aproximativ 100 de persoane erau cazate acolo.

Un copac s-a prăbuşit peste o maşină în care se aflau două persoane. Un om a murit, celălalt a fost rănit grav, scrie Digi24.ro.

Un alt arbore a căzut peste un cort în care se aflau mai mulţi turişti. Unul este în stare gravă, mai mulţi au fost răniţi.

Vijelia a fost însoţită de grindină. Mai multe persoane au fost rănite de bucăţile mari de gheaţă căzute din cer.

La faţa locului au fost trimise  ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și maşini ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Mai multe persoane au fost rănite, iar una a decedat, a declarat la Digi24 secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că bilanţul tragediei din Bihor este: 1 decedat şi 13 răniţi. Dintre cei 13 răniţi – trei au viaţa în pericol. Doi dintre cei trei răniţi grav au fost duşi la Spitalul din Oradea, iar cel de-al treilea va fi dus la Cluj.

Prefectul Ioan Mihaiu a declarat, la rândul său, că deocamdată nu s-au făcut apeluri la 112 din alte zone decât campingul din Bulz. "ISU, Poliţia, Jandarmeria caută pe sub copaci, pe lângă maşini, în toată zona, şi alte posibile victime. Zona arată dezastruos. Dar din apelurile primite la 112, la ISU, nu avem alte zone grav afectate de furtună", a declarat Mihaiu.

Victimele furtunii din Bihor participau la o reuniune religioasă în campingul din Bulz, afectat duminică seara de fenomene extreme, scrie realitatea.net.

E vorba despre Tabăra "Cristos Pentru România" 2017, programată să aibă loc în perioada 21-27 iulie. Pe pagina de Facebook a evenimentului, se arată că tabăra "a pornit ca un răspuns la dorința tinerilor din România de a cauta pe Domnul într-un mediu neutru și relaxant, pentru a fi atinși de puterea transformatoare a Duhului Sau".

Detaliile au fost furnizate luni dimineaţa de prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, într-o intervenţie TV.

11 persoane - între care cinci copii - sunt internate la două spitale din judetul Bihor, în urma furtunii puternice de la Bulz, iar un bărbat de 60 de ani şi-a pierdut viaţa.

Potrivit prefectului, nu exista persoane disparute in urma furtunii, iar campingul a fost evacuat, potrivit Ziare.com.

Un copac a căzut peste o maşină si a ucis una dintre persoanele care s-a adăpostit de grindină. În camping erau cazate peste 100 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu