CAMPANIE PE BANII RUŞILOR. Dodon ar fi adus cu avionul 20 de milioane de dolari din Moscova

Embed:

Igor Dodon a primit 20 de milioane de dolari din Rusia pentru actuala campanie electorală. Declarația aparține președintelui Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, care spune că banii au fost aduşi în Moldova, atunci când preşedintele ţării a zburat din Rusia cu avionul Gazprom.

Iar ceaţa a servit doar un pretext pentru a zăbovi la Moscova şi pentru a nu zbura cu o cursă de linie. Kalinin spune că va depune o contestaţie la Comisia Electorală Centrală, pentru ca PSRM să fie exclus din cursă.   

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandr Kalinin, care este și candidat la parlamentare, a precizat că informaţiile i-au fost furnizate chiar de socialişti.

"În avionul Gazprom au fost transportate în Moldova 20 de milioane de dolari. Bani pe care îi vor cheltui pentru campania electorală. 20 de milioane de dolari, un milion cântăreşte 6 kg. Respectiv, asta înseamnă 120 de kilograme de bani. Trebuie cumva ascunşi şi transportaţi", a spus preşedintele Partidul Regiunilor, Alexandr Kalinin.

Așa cum recent, liberalii au cerut retragerea PSRM din cursa pentru parlamentare, la fel și Kalinin va sesiza CEC-ul. El va mai cere Procuraturii Generale să cerceteze cazul.

"Formaţiunea "Partidul Nostru" a lui Renato Usatîi a fost, la fel, exclusă din cursa electorală în 2014, pe motiv că a fost finanţat din bani externi. De aceea, eu mă adresez reprezentanţilor guvernării, CEC-ului, dar şi Procuraturii Generale să verifice această informaţie", a spus preşedintele Partidul Regiunilor, Alexandr Kalinin.

Serviciul de presă al Preşedinţiei a declarat că insituția nu se implică în lupte politice. Iar reprezentanții PSRM califică afirmațiile lui Kalinin drept nefondate.

"Kalinin este un slugoi menit să facă gălăgie, să facă zum-zum împrejurul agitaţiei electorale. Şi asta face. Toate lucrurile declarate sunt documentate şi o să fie adresările respective", a spus candidatul PSRM la alegerile parlamentare, Ion Ceban.

Tot în cadrul conferinței de presă, Kalinin spus că pretinsa amnistie anunțată de Dodon nu are nicio confirmare legală din partea autorităților ruse. Kalinin a amintit despre o moldoveancă care a fost nevoită să nască într-o puşcărie din Rusia, după ce a dat crezare aşa-numitei amnistii.

De asemenea, un alt tânăr moldovean care a încercat să revină la Moscova la muncă, a făcut cale întoarsă și are interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei până în 2021.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu