Campanie INEDITĂ la Puhoi. Ce primesc în schimb localnicii care fac curat în locurile publice

Embed:

Localnicii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, pot beneficia de alimente la preţ redus, dacă mătură, adună gunoaie sau cosesc iarba din locurile publice. Campania a fost lansată de Primărie cu scopul de a amenaja localitatea şi pentru că cei doi angajaţi de la salubritate nu reuşesc să facă faţă volumului mare de muncă.

Nina Iachim face curăţenie de un an pe uliţele din Puhoi. Femeia primeşte lunar un salariu de 2.000 de lei şi, zilnic, ia masa gratuit la cantina din sat. Ea spune că munca pe care o face îi aduce doar satisfacţie.

În munca sa, Nina Iachim e ajutată de colegul ei.

Primarul satului Puhoi spune că multe zone din localitate arată jalnic, pentru că sunt împânzite de vegetaţie.

"Acei care vor activa timp de două zile, vor cosi vegetaţia în localitate, noi le vom oferi, un abonament timp de un an de zile să beneficieze de reduceri. În cazul în care acea familie va procura produse alimentare de 700 de lei pe lună, anual vor fi 8.000 de lei, automat se subînţelege că vor avea reduceri de 1.600 de lei pe an", a spus primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze.

Tudor Luchianovici este unul dintre localnicii care a acceptat să participe la campania lansată de primărie.

Vânzătoarea de la magazinul social spune că multe familii din sat şi-ar dori să beneficieze de reduceri.

Iniţiativa primăriei nu este însă agreată de unii localnici.

"Doamne fereşte, eu comunalele nu am cu ce le plăti, nu să mai cumpăr... Eu dacă dau 8.000 de lei eu nu am cu ce trăi eu. Eu toţi banii pe care-i primesc, trebuie să-i dau acolo. "

Magazinul social din Puhoi şi-a început activitatea la sfârşitul anului trecut. Pensionarii şi persoanele cu nevoie speciale din localitate cumpără produse alimentare la un preţ redus.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu