Campanie în transportul din Viena: Fii gentleman, ţine-ţi picioarele strânse!

Administraţia transportului public din capitala Austriei i-a chemat pe bărbaţi să nu stea pe scaune cu picioarele desfăcute în timpul călătoriilor în metrou, autobuz sau tramvai. Asta deoarece această poză ar putea crea discomfort altor pasageri, transmite TASS.

Mai mult, companie Wiener Linien a publicat pe reţelele sociale un întreg buclet cu recomandări pentru bărbaţii care obişnuiesc să stea pe scaun cu picioarele desfăcute.  
 
Potrivit autorilor acţiunii, recomandările trebuie să contribuie la respectul reciproc în momentul utilizării transportului public. Campania a fost lansată după ce administraţia transportului public a primit mai multe scrisori de la femei, care se plângeau pe faptul că, deoarece bărbaţii stau cu picioarele desfăcute, ei ocupă majoritatea scaunelor pentru pasageri, fapt ce creează discomfort.  
 
"Fii gentleman şi ţine-ţi picioarele strânse", se arată în bucletul, care conţine ilustraţii cu poziţia corectă a picioarelor. În acelaşi timp, pe Twitter, operatorul transportului urban îi întreabă pe pasageri: "Stai cu picioarele strânse sau deja le-ai desfăcut? Ţi-am pregătit o informaţie, în caz că nu te-ai decis". 
 
 
 
 

Lasă un comentariu