Campanie de înverzire a ţării. Circa 14 milioane de copaci vor fi sădiţi în acest an

Embed:

Circa 14 milioane de copaci sunt pregătiţi pentru a fi sădiţi, în cadrul campaniei dedicată Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului. Agenţia Moldsilva pune la dispoziţie 60 de specii de stejar, arţar, salcâm sau alţi arbori. Cei mai mulţi copaci vor fi plantaţi în sudul ţării, pe o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare. În acest sens, din Fondul Ecologic Naţional s-a alocat  un milion de lei, iar pomii vor fi oferiţi gratuit tuturor celor care vor participa la acţiunea care începe sâmbătă. 

Organizatorii spun că toţi doritorii se pot alătura acţiunii de plantare a copacilor, care se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie.

"Se adresează întreprinderilor silvice din zona de aflare a localităţilor solicitanţilor. Agenţia Moldsilva îşi propune şi unele activităţi pe domeniul creării culturilor silvice în fondul forestier", a spus inginerul şef Agenţia Moldsilva, Nicolae Muntanu.

Exponenţii Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului spun că, în acest an, în cadrul campaniei de înverzire a plaiului vor fi restabilite şi fâşiile de protecţie de pe malurile râurilor. Totodată se vor desfăşura şi acţiuni de salubrizare a zonelor verzi.

"Vor fi plantaţi circa 4000 de salcii, specie specifică pentru zonele de protecţie sau fâşiile de protecţie a râurilor", a menţionat Secretarul de Stat la MADRM, Iuliana Cantaragiu.

Campania naţională de înverzire a plaiului se va desfăşura începând cu data de 26 octombrie şi va dura până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Fiecare dintre noi trebuie să contribuie la bunăstarea planetei, de aceea ne propunem să îmbunătăţim starea spaţiilor verzi, să dezvoltăm parcuri", a spus ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu.

Potrivit statisticilor, doar 11,2 la sută din suprafaţa ţării este acoperită cu păduri. Până în 2030, autorităţile îşi propun ca această cifră să ajungă până la 16 la sută.

Lasă un comentariu