Campanie de informare la pieţele din ţară. Cumpărătorii şi vânzătorii pot afla detalii despre drepturile şi obligaţiile lor

Embed:

Cumpărătorii şi vânzătorii din pieţe pot afla mai multe despre drepturile şi obligaţiile lor, în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Economiei. Informaţiile sunt oferite de reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor. În prima zi de campanie, aceştia au vizitat Piaţa Centrală din oraşul Hânceşti.

"Niciodată nu primim un kilogram, cum zic femeile, ei fac şi pentru sine zece bănuţi", a spus o cumpărătoare.

Cântare neverificate metrologic, neafişarea patentelor şi a documentelor care confirmă calitatea produselor. Sunt câteva dintre problemele depistate de inspectori în piaţa din Hânceşti. Se pare că legea contează mai puţin atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători. Ei se conduc de principiul "Te cred pe cuvânt".  

"Nu am ştiut că e necesar de afişat documentul. Consumătorii se bazează pe principiul că ne ştiu. Suntem un raion mic şi toţi ne ştiu", a menţionat o vânzătoare.

"Au actele necesare, mă gândesc că fără acte nu primesc marfa. Nici nu am cerut actele, am încredere", a afirmat o persoană.

Directorul pieţei a promis că neregulile vor fi înlăturate în curând. Inspectorii nu au împărţit amenzi, deoarece este vorba despre o campanie de informare.

"Una din sarcinele principale este educarea consumatorului şi agenţilor economici", a declarat şeful de Direcţie al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, Veaceslav Ciuhrii.

Campania de informare se va desfăşura până la sfârşitul lunii septembrie în aproape zece pieţe din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu