Campanie de educatie a CNA împotriva mitei care se cere şi se dă în grădiniţele din Capitală

Centrul Naţional Anticorupţie continuă campania în instituţiile preşcolare.

Astăzi, ofiţerii Centrului vor participa la şedinţa cu părinţii şi cadrele didactice în grădiniţa 183, unde urmează să ţină o prelegere pe subiectul taxelor informale şi soluţiilor, propuse de CNA, pentru stoparea acestora.


Pe tot parcursul campaniei, părinţii vor fi îndemnaţi să nu participe la colectările ilicite de bani, iar conducătorii instituţiilor preşcolare să afişeze bugetele pentru anul 2019 şi lista necesităţilor urgente ale grădiniţelor. 

Mai multe şedinţe cu părinţii, asociaţiile şi comitetele părinteşti, personalul didactic, reprezentanţii inspectoratelor teritoriale de educaţie urmează să aibă loc până la finalul lunii ianuarie. Scopul acestor întruniri este de a pune în discuţie problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a identifica soluţiile legale pentru stoparea acestora.

Iniţiativa vine de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău care a solicitat sprijinul CNA în vederea promovării unui climat de integritate în instituţiile din subordine şi soluţionarea definitivă a plăţilor informale din sistemul de educaţie.

Graficul şedinţelor:

Grădiniţa183- 28 ianuarie, ora 17.00

Grădiniţa 7- 29 ianuarie, ora 17.00

Grădiniţa 179- 30 ianuarie, ora 17.00

Grădiniţa 196- 31 ianuarie, ora 17.00

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu