Campanie caritabilă de donare de păr: Femeile care suferă de cancer pot beneficia de peruci naturale

Embed:

Femeile care suferă de cancer şi fac chimio şi radioterapie pot beneficia de o perucă naturală, în urma unei campanii caritabile de donare de păr.

Femeile care vor renunţa la cosiţe vor primi în dar câte o carte. În Orhei există deja şi un salon de frumusețe care s-a angajat să tundă voluntarele gratis.

Iniţiatoarea campaniei, Victoria Donţov, a mers la coafor pentru a da un exemplu.

"A fost uimitor când am văzut lentuţele roze în cosița mea, mai ales că ştiu pentru ce fac acest lucru, şi unde merg ele, că cineva o să le poarte", a spus Victoria Donţov, iniţiatoarea campaniei.

Cele mai curajoase donatoare şi-au adus cosițele la evenimentul de informare pentru a motiva şi alte femei.

"În fiecare zi când mă trezesc şi îmi pieptăn părul, mă gândesc cum se simte acea fată sau acel băiat care nu are păr. Prin a-mi dona părul, mă gândesc că o să pot să ajut pe cineva", a spus o femeie.

A renunțat la părul lung şi această elevă de clasa a şasea.

"Mi-am donat cosiţa pentru că altfel nu pot ajuta persoanele care au cancer şi în uma tratamentelor le-au căzut tot părul din cap, şi mi se pare super tare că cineva va fi fericit", a spus Vanesa Donţov, donatoare.

Părul colectat va ajunge pe mâna unui peruchier din România care va confecţiona perucile. Ulterior, acestea vor fi donate femeilor bolnave de cancer.

"Primim doar păr natural, dacă e colorat să fie vopsit în nuanţe naturale, nuanţele de galben, verde, roz nu se acceptă", a spus Dorina Sorochin, organizatoare.

Campania se va încheia în primele zile ale lunii mai cu Maratonul Run Pink în Orhei. Astfel de campanii de recoltare a parului se desfasoara în mai multe ţări ale lumii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu