Campania UN DOCTOR PENTRU TINE: Peste 100 de localnici din Gribova au fost examinaţi de medici (FOTOREPORT)

Embed:
Au amânat ani la rând vizita la medic, însă doctorul le-a venit în prag. Sătenii din Gribova, raionul Drochia, au avut astăzi posibilitatea să îşi verifice starea de sănătate. Oamenii au fost examinaţi gratis de diversi specialişti în cadrul campaniei "Un doctor pentru tine".

"Tensiunea este foarte mare. La Drochia făceam. E departe, trebuie să vin cu transportul ca să îmi facă. "

Această femeie a venit cu cei doi copii ai săi la oftalmolog, deoarece la spitalul din localitate şi cel din raion duc lipsă de un astfel de specialist.

"Este foarte bine. Vroiam să mergem la Chişinău, dar e greu cu copiii şi transport. Aşa e bine, ne-am liniştit un pic. "

Liuba Bâtnaz, în vârstă de 67 de ani, nu se poate deplasa la centrul medical, pentru că şi-a pierdut vederea de mai mulţi ani. Azi echipa mobilă a mers la la ea acasă.

"Eu numai lumina ceea o văd. "

"Vă mulţumesc din suflet la toată grupa. Să fiţi sănătoşi, să umblaţi de la casă la casă la cei bolnavi. Şi să mai faceţi aşa lucruri bune", a spus pacienta LiuBa Bâtnaz.

Peste 100 de locuitori ai satului Gribova au beneficiat de consultații medicale. Unor pacienţi le-a fost recomandat tratamentul de care au nevoie, iar altora le-a fost întocmită o nouă fișă de indicaţii.

"Patologiile sunt diferite. Cele mai multe patologii avem cardio-vasculare, tensiune arterială. Avem foarte mulţi cu diabet zaharat, iată de ce a fost binevenit că a venit cardiologul şi endocrinologul", a spus şeful Centrului de sănătate din Gribova, Ana Botnaru.

Împreună cu echipa de specialişti de la Spitalul Republican în localitate a fost prezent şi deputatul PDM Corneliu Padnevici.

"Ambulanţa mobilă, care a ajuns şi astăzi la Gribova este binevenită pentru cetăţeni fiindcă grija faţă de oameni ne preocupă. Trebuie să fim cât mai aproape de ei pentru a le asigura o asistenţă medicală foarte calitativă", a spus deputatul PDM, Corneliu Padnevici.

Campania "Un doctor pentru tine" a fost lansată la începutul lunii august. Până acum au fost examinaţi gratis peste 8.700 de pacienţi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu