Campania "Un doctor pentru tine" a ajuns în Teleşeu. Zeci de femei au făcut screening mamar gratuit (FOTOREPORT)

Embed:

Peste 160 de femei din cele 750 care au beneficiat de screening mamar gratuit au nevoie de analize suplimentare. Acestea vor trece investigaţii ample la mamolog, pentru a exclude orice risc.

Între timp, cabinetul medical ambulant a ajuns în satul Teleşeu din raionul Orhei, unde zeci de doritoare au fost verificate.

Printre ele a fost şi Tamara Samardac, în vârstă de 63 de ani, care a reuşit să înfrunte cancerul acum câţiva ani.

"Am avut probleme la buză. Este foarte bine pentru pensionari, pentru toţi că pot face o astfel de investigaţie pentru a-şi verifica starea de sănătate şi mulţumesc că au venit în localitatea noastră", a spus Tamara Samardac, pacientă.

Femeile venite la control au vrut să profite de ocazia de a-şi verifica starea de sănătate:

"Am decis să fac această investigaţie pentru prima oară. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Este bine că au venit aici, nu este nevoie să mergem departe pentru acest control."

"Trebuie să facem controale profilactice, pentru că această boală progresează rapid. O colegă a aflat în august că suferă de această maladie şi în doar o lună i-a fost extirpat un sân."

Cabinetul medical mobil dispune de un aparat de ultimă generaţie. Investigaţia durează doar 15 minute.

"După ce investigăm pacientele, transmitem datele la Chişinău la Institutul Oncologic. Acolo merge investigarea după care rezultatele se transmit aici la medicii de familie. La necesitate, care se depistează sunt îndreptate la Institutul Oncologic", a spus Marin Bostan, tehnician radiolog.

A doua etapă a campaniei "Un doctor pentru tine" a fost lansată în 11 octombrie, la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu