Campania Un doctor pentru tine a ajuns în Izbiște. Localnicii au primit consultații gratuite la plămâni

Embed:

Au amânat ani la rând vizita la medic, însă doctorul le-a venit în prag. Locuitorii din Izbiște, raionul Criuleni, au făcuți cozi la cabinetul mobil care a oferit investigații gratuite la plămâni, în cadrul campaniei lansate de Guvern "Un doctor pentru tine".

Oamenii spun că datorită campaniei vor afla la timp ce afecțiuni au, mai ales că în localitate au fost înregistrate cazuri de tuberculoză.

"Să văd dacă o să trăiesc mai ușor mai departe. Până când nu avem probleme, dar să nu apară", a spus o femeie.

"De ce e bine? Să controleze lumea de tuberculoză că satele sunt pline de tuberculoză. Dar cine nu se teme de boli? Toată lumea se teme", a spus o femeie.

"Mulțumim frumos că o venit să trecem să vedem ce e cu organele noastre", a spus o femeie.

"Avem la evidență cu tuberculoză două focare. Primesc tratament al domiciliu acum. Avem din contacți șapte persoane și care sunt examinați al noi la Criuleni la medicul ftiziopulmonolog", a declarat Larisa Popa, medic de familie din Izbişte.

Şi locuitorii din Vadul lui Raşcov, raionul Şoldăneşti, au făcut cozi la medicii care au venit să îi examineze gratuit. Acţiunea a avut loc în cadrul campaniei "Grijă pentru sănătate", iniţiată de Organizația Persoanelor în Etate "Tezaurul Națiunii" a Partidului Democrat.

-Ia să-mi spui aici ce vezi?

- Iată nu cunosc

- Acesta?

- B

- Dar mai jos?

"Ca la bătrâni. Tot ne doare şi e departe de dus la raion, dar mulţumesc ca iată au venit aici aproape. Ne controlează, ne spune ce avem", a spus o bătrână.

"Foarte bine m-au ascultat, mi-au ascultat păsul, mi-au dat indicaţiile necesare... care trebuie să fie comportamentul meu mai departe cu toată durerea mea", a spus o femeie.

"Pacienţii care au venit la control mai frecvent sunt cu hipertensiune arterială, cardiopatie schemică. În timpul examinării măsurăm valorile tensiunii arteriale, efectuăm electro cardiograma şi facem examenul fizic al pacientului", a spus Elena Panfile, medic cardiolog.

În această săptămână echipele de specialişti vor merge și la Cahul și Cantemir. În cadrul campaniei lansate la iniţiativa premierului Pavel Filip, 100 de medici endocrinologi, cardiologi sau stomatologi oferă consultații gratuite locuitorilor din sate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu