Campania "Respect pentru seniori". Fundaţia Edelweiss continuă să ajute bătrânii rămaşi singuri

Embed:

Bătrâneţea este povară grea, mai ales dacă nu ai pe nimeni alături. Acest lucru îl ştie mai bine decât oricine Vera Onica, din raionul Strășeni.

Povestea bătrânei de 77 de ani este de-a dreptul cutremurătoare. La doar trei ani, a rămas orfană, iar toată copilăria și-a petrecut-o la orfelinat.

Când a crescut mare, s-a căsătorit, însă Dumnezeu nu i-a dat copii. Acum zece ani, femeia și-a pierdut soţul, singurul său sprijin. Drama femeii nu se termină însă aici.

Peste un timp, i s-a dărâmat şi casa, aşa că a rămas pe drumuri.

"A fost slabă și a căzut tot un perete și podul la casă a căzut tot. Am rămas singură. E greu, numai decât că este greu", a povestit pensionara Vera Onica. 

Acum, mătușa Vera locuiește la o bătrână din sat. Fiind singură pe lume, ea nu credea că cineva îi va călca pragul vreodată.

Totuşi, acum cinci luni, ea s-a pomenit la poartă cu reprezentanții Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss. De atunci, tinerii o vizitează regulat şi i-au devenit ca niște nepoți.

"Aduc diferite producte cartofi, ulei, pâinică. Ne scutură covoarele, șterg colbul, ușile le spală. Noi îi așteptăm în fiecare joi cu bucurie să intre la noi în casă. Mulțumire la toți care au grijă de noi. Domnul Vlad Plahotniuc și băieții care poartă grijă. Un gest foarte frumos și bun", a spus pensionara Vera Onica. 

Reprezentanţii fundaţiei spun că această experienţă îi ajută să înţeleagă mai bine realităţile.

"Fiecare dintre acești bătrânei are o poveste de viață impresionantă. Ei au atât de multe de povestit, iar noi avem atât de mult de învățat de la ei. Venim tocmai pentru a le aminti că nu sunt singuri", a declarat directorul executiv fundația "Edelweiss", Lidia Cucoş. 

40 de bătrânii singuri din raionul Străşeni primesc produse alimentare şi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu, în cadrul campaniei, "Respect pentru seniori", lansată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu