Campania "Renaşte Moldova": MII DE COPII din întreaga ţară, AJUTAŢI de Fundaţia "Edelweiss"

Embed:

Cabinetul pediatric mobil "Renaşte Moldova", iniţiat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", a ajutat mii de copii din întreaga ţară. Mai mulţi dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu maladii grave. Ei au fost transportaţi de urgenţă la spitalele raionale. Acolo copii au primit tratament medical necesar pentru care părinţii nu au trebuit să plătească niciun leu.

Gojan Gheorghe are 15 ani şi locuieşte în satul Rădeni, Călărași. Copilul a fost diagnosticat cu o formă gravă a furunculilor pe corp.

"Până a veni cabinetul pediatric mă simţeam foarte rău, îmi venea greu să merg la şcoală. După ce au venit ei, mi-au prescris să stau acasă 17 zile după care mă voi însănătoşi, mă voi putea duce la şcoală", a spus locuitorul satului Rădeni, Călărași, Gheorghe Gojan.

Gheorghe este în grija mătuşii sale. Femeia spune că astfel de acţiuni sunt binevenit în satele din ţară.

"Sunt muţi copii care nu au cu ce şi nu te poţi duce cu un copil de exemplu la Chişinău, nu ai cu ce. Nu ai îndreptare, nu ştii unde. Da în primul rând ei au venit cu al lor tot. Şi tare bun a fost. Dacă ar fi să vină măcar de două ori pe an la noi în sat", a relatat locuitoarea satului Rădeni, Călăraşi, Maria Gojan.

Adriana Jardan, din aceeaşi localitate, a suferit de furunculoză diseminată. După ce a fost internată la spital, fata spune că este perfect sănătoasă. Mama acesteia a încercat să o trateze pe fată acasă, însă starea ei de sănătate s-a agravat şi a apelat la ajutorul cabinetul pediatric mobil.

" Avea pe picioare nişte bubuşoare. Ne-am gândit că e de la un ţânţar deodată. Pe urmă s-a agravat mai tare. Nu putea nici să meargă. După asta a fost totul normal, nu am avut probleme, fata s-a simţit bine i-a trecut de tot", a declarat locuitoarea satului Rădeni, Călărași, Olga Jardan.

"Greu mă îmbrăcam, eram la şcoală, îmi era greu. Am fost la cabinetul de la compania asta Edelweiss mi-a chemat ambulaţa. De acolo am mers la spital şi de acolo am urmat un tratament şi acum mă simt bine", a specificat locuitoarea satului Rădeni, Călăraşi, Adriana Jardan.

Şi un copil de patru ani, din satul Bahu, Călăraşi, a fost diagnosticat cu un tip de hernie de către medicii din cadrul cabinetului pediatric. Părinţii bănuiau că micuţul suferă de anemie şi era tratat în condiţii casnice. El a fost transportat la spital unde a suferit două intervenţii chirurgicale, iar pentru ca să fie perfect sănătos, copilul urmează să fie operat pentru a treia oară.

"Nu are dureri, nu are nimic. Mulţumim domnului, mulţumim lui Edelweiss. Asta e o mare mulţumire şi un mare ajutor a fost pentru noi ca părinţi şi pentru copii. N-am achitat bani, tot ne-au făcut gratis. Din partea la Edelweiss", a menţionat mama copilului, Tatiana Şalaru.

Pentru proiectul "Renaște Moldova-Cabinetul Pediatric Mobil", "Edelweiss" a fost desemnată fundaţia anului de către compania "Teleradio Moldova". Peste şapte mii de copii din ţară au fost consultaţi gratis în cadrul proiectului "Renaşte Moldova", iniţiat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Cabinetul pediatric mobil a ajuns în peste o sută de sate, unde nu sunt medici de familie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu