Campania "Renaște Moldova" la Ulmu. Zeci de copii au fost examinaţi gratuit de medici

Embed:

Zeci de copii din localitatea Ulmu, raionul Ialoveni, au fost examinați gratis de pediatri și alți specialiști. Campania "Renaște Moldova", lansată de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" continuă să asigure copiilor din toată țara investigații de calitate care contribuie la sănătatea tinerei generații.

Părinții au profitat de faptul că pot primi sfaturile unor medici specialiști care efectuează examinarea copilului la aparate de diagnostic performante.

Copiii au înfruntat frica de medici, iar pentru asta au fost răsplătiți cu câte un balon.

Potrivit medicilor, afecțiunile copiilor nu sunt grave, însă trebuie tratate la timp pentru a nu progresa.

"Vine sezonul rece, majoritatea copiilor prezintă semne de infecții virale, semne de infecții respiratorii care necesită acum o atenție deosebită. Majoritatea afecțiunilor apar la copii din cauza necunoașterii mamelor", a declarat pediatrul Maria Mihalache. 

Cabinetul pediatric a ajuns în peste 80 de localități din țară, iar de serviciile acestuia au beneficiat aproape 6.000 de copii.

"Este important părintele la timp să vină la o consultație. Aceasta a fost și inițiativa acestei campanii și ne bucurăm enorm că putem să ajutăm. Mai urmează. Preconizăm în peste 100 de localități să mergem cu această campanie", a spus coordonatorul de proiecte Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", Viorica Ţurcan. 

Campania "Renaște Moldova", organizată de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în parteneriat cu Ministerul Sănătății se încheie în luna noiembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu