CAMPANIA PUBLIKA TV, LA FINAL: Problema utilizării ilegale a buteliilor de gaz, departe de a fi rezolvată

Embed:

La aproape o săptămână distanţă de tragedia din sectorul Râşcani, problema utilizării ilegale a buteliilor de gaz e departe de a fi rezolvată. În cele cinci zile de campanie Publika TV, am arătat că instalaţiile sunt adevărate bombe cu ceas.

Am trăit împreună în reportajele şi corespondențele jurnaliştilor noştri drama familiilor sfâşiate de durere, am arătat eroismul salvatorilor, care au riscat cu propriile vieţi pentru a salva altele.

Am prezentat şi măsurile anunţate de autorităţi pentru a evita pe viitor astfel de momente cumplite. Din păcate, prea puţini sunt cei care conştientizează pericolul buteliilor pe care le ţin în case. Depinde de noi toţi cât de repede vom învăţa lecţiile tragediilor din trecut.  

Publika.MD amintește că locuitorii Capitalei susţin decizia Primăriei de a interzice folosirea buteliilor cu gaz în comerţul stradal. Ei spun că atât vânzătorii, cât şi trecătorii vor fi mai în siguranţă. Totuşi, unii comercianţi nu sunt gata să renunţe la vechile practici.

Potrivit deciziei Primăriei, pretorii de sectoare vor verifica toate tonetele, chioșcurile şi tarabele din oraş, iar în cazul în care vor depista instalaţii cu gaz, aceştia vor cere ca unităţile de comerţ să fie evacuate. Comercianţii care folosesc reșourile electrice nu sunt vizaţi de noile reglementări. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu