Campania Publika TV "EU SUNT MOLDOVA" a ajuns în satul Alexandru Ioan Cuza

Campania Publika TV "EU sunt Moldova" a debutat astăzi în sudul ţării. Primele drapele au fost arborate în portul Giurgiulești, în satul Alexandru Ioan Cuza și în localitatea Slobozia Mare din raionul Cahul, unde echipa noastră a fost întâmpinată cu pâine și sare.

În satul Slobozia Mare tradițiile și obiceiurile sunt la ele acasă. Dovadă este și atmosfera de sărbătoare pe care au creat-o localnicii cu prilejul campaniei "EU sunt Moldova".

Drapelul a fost arborat pe malul lacului Beleu, unul dintre cele mai mari din țară. Acesta face parte din rezervația naturală "Prutul de Jos".

Şi locuitorii satului Alexandru Ioan Cuza au întâmpinat echipa Publika TV cu nerăbdare.

"Bine ați sosit în localitatea noastră și vă așteptăm întotdeauna să fiți alături de noi atunci când avem nevoie de dumneavoastră", a declarat primarul satului Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Calaidjoglu.

Localnicii și-au amintit de ziua în care Moldova și-a proclamat independența, acum 25 de ani.

"În față am inaugurarea tricolorului în satul Alexandru Ioan Cuza. Aceasta a fost imediat după proclamarea independenței", a declarat profesoara de limbi străine, Nadeja Balan. 

Locuitorii, în special copii, s-au pregătit minuţios pentru campania "EU sunt Moldova".

În final, tricolorul a fost înălțat în fața primăriei din localitate.

Tot astăzi, Publika TV a arborat un drapel şi în portul Giurgiulești.

Portul Giurgiulești funcţionează din 2006 şi este poarta maritimă a Republicii Moldova. În 2015, au fost efectuate lucrări de adâncire a danei, iar de atunci acolo pot ancora nave de dimensiuni mari. Drept urmare, a crescut şi fluxul de mărfuri.

Echipa Publika TV urmează să ajungă și în alte localități pentru a înrădăcina în inimile moldovenilor dragostea pentru țară și mândria de a fi moldovean.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu