Campania "Paștele pentru fiecare": Patru familii din Rezina au primit cadouri

Embed:

Patru familii sărace din raionul Rezina au primit daruri, în cadrul campaniei sociale "Paștele pentru fiecare", lansată de Partidul Democrat. Pe lângă produsele alimentare care au fost puse în coş, reprezentanţii formaţiunii le-au oferit o mână de ajutor la treburile casnice. 

Primele daruri de Paşte au ajuns în familia lui Alexandru. Tânărul are 28 de ani şi suferă de o boală care îi deformează cutia toracică. A fost operat, dar fără succes.

Familia sa trăieşte dintr-o pensie de 1.700 de lei şi abia face faţă greutăţilor zilnice.

"Mulţumim la toată lumea, care ne ajută, care hăinuţe, care şi ce poate, dintr-o pensie nu trăieşti. Numai medicamentele sunt foarte scumpe, el numai pe medicamente stă", a spus soţia lui Alexandru, Ala Vidraşcu. 

Povara treburilor casnice sunt pe umerii soţiei lui Alexandru. Aşa că voluntarii PDM, în frunte cu vicepreşedintele formaţiunii Sergiu Sîrbu, le-au dat o mână de ajutor în gospodărie.

Apoi, darurile de paşte au ajuns într-o familie cu nouă copii.

"Venim în familia dumneavoastră fiindcă ne-am documentat şi ştim că sunteţi o familie bună, o familie care creşteţi mulţi copii şi o familie care aveţi nevoie ca şi cei care sunt alături să vină în sprijnul dumneavoastră atunci când aveţi nevoie", a spus preşedintele raionului Rezina, Eleonora Graur. 

"Noi deseori dacă nu ne ajung finanţe putem să luăm şi împrumut ca să ne luăm hăinuţe ori mâncare dacă nu ne ajunge finanţe şi dacă vine cineva care ne întinde mâna, este foarte mare ajutorul acesta", a spus mama a nouă copii, Eugenia Frunză. 

Şi în această familie, reprezentanţii PDM s-au apucat de lucru. Iar celor mai mici membri ai acesteia, Iepuraşul de Paşte le-a făcut o surpriză.

"Din câte am înţeles colegii au pregătit o surpriză pentru aceşti copilaşi ca să facem un mic teren de joacă cu nisip, o nisipieră pentru pentru aceşti copii", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. 

Cadourile cu ocazia sărbătorilor pascale au ajuns şi la bătrâni.

Campania socială “Paştele pentru fiecare” a fost lansată în 19 aprilie. În cadrul acesteia, deputaţii PDM îşi propun să adune peste 100 de mii de lei ca să cumpere alimente pentru cât mai multe familii nevoiaşe. 

"Este o acțiune de solidaritate cu moldovenii, cu cetățenii țării. Toți cei care ar avea nevoie să simtă un umăr, o mână, o rază de lumină, o căldură a sufletului", a spus preşedintele PDM Marian Lupu.

"Este o campanie extrem de frumoasă și sperăm că în ajunul sfintelor sfintelor sărbători de Paște această acțiune va lua amploare", a spus deputatul Sergiu Sîrbu.

La ultimele două campanii sociale, democraţii au adunat aproximativ 800 de mii de lei, care au ajuns la peste 700 de familii din țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu