Campania O NOUĂ VIAŢĂ va continua şi în 2019. Câţi bani îşi propune Guvernul să aloce în acest an

Embed:
68 de milioane de lei. Este suma pe care Guvernul îşi propune să o aloce în acest an pentru campania "O nouă Viaţă". Astfel, cutia-cadou pentru nou-născuţi, cu toate lucrurile de primă necesitate, va ajunge în maternităţile din toată ţara. Printre raioanele care beneficiază de cadouri este şi Hânceşti.

"Vă felicităm cu naşterea. Mulţumim mult, foarte plăcut".

Irina Talmaci este la a doua naştere. La maternitatea din Hânceşti, femeia a adus pe lume un băieţel de aproape patru kilograme.

"Asta e ceva de neredat mai ales după ce-l naşti şi îl pui pe burtica mamei şi îi simţi pentru prima dată răsuflarea, primul ţipet, asta e foarte emoţionant", a spus Irina Talmaci, beneficiar.

Irina, dar şi alte femei, au rămas surprinse de darurile aduse de medici.

"Malete, căciulă, ciorăpiori. Plăcut, neaşteptat", a spus Irina Talmaci, beneficiar.

"Sunt câteva seturi de body. hăinuţe, căiuliţe, şerveţele umede pentru copii care sunt foarte de folos, jucării, pernuţă. E un ajutor foarte bun", a spus Violeta Stratu, beneficiar.

"Un cadou neaşteptat. Chiar nu am aşteptat că la prima naştere nu era aşa ceva încă. Într-adevăr ceea de ce avem nevoie şi ceea pentru ce se duc mai mulţi bani", a spus Veronica Staşcu, beneficiar.

La maternitatea din Hânceşti, Guvernul a împărţit peste o sută de cutii cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor. În luna decembrie 2018, când a fost dat start proiectului, pentru astfel de daruri Guvernul a cheltuit 5,7 milioane de lei.

"Toate femeile care nasc, la prima zi, la a doua zi, în dependenţă de situaţie, de zilele când cad, femeile primesc acest set pentru îngrijirea nou-născutului", a declarat Petru Ciubotaru, directorul Centrului Perinatologic, Hânceşti.

Guvernul a preluat Proiectul "O nouă viaţă" după exemplul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care în cei peste doi ani, de când a fost lansat, a bucurat aproape 30 de mii de familii.
Pe aceeaşi temă