Campania "O nouă viață". Mai multe mame din Nisporeni, ajutate de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss"

Embed:

Campania socială de susţinere a tinerelor familii "O nouă viaţă", iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", a fost extinsă încă în trei raioane din țară: Edineț, Cahul și Nisporeni. Astăzi, mamele de la maternitatea din Nisporeni au primit în dar seturi cu produse de îngrijire pentru nou-născuţi. Cadourile au fost oferite chiar de către Vlad Plahotniuc, originar din raionul Nisporeni. Femeile spun că nu s-au aşteptat la o asemenea surpriză.

În maternitate erau trei proaspete mămici, care au primit scutece, creme, biberoane şi multe alte lucruri necesare. Micuța Ionela a venit pe lume cu două zile în urmă. Mama fetiței spune că darurile îi vor fi de mare ajutor. 

"O păturică deseară o să învălească fata cu ea ca să nu fie frig. Aș vrea să mulțumesc echipei Edelweiss care a făcut acest gest", a spus proaspăta mămică, Elizaveta Ursu.

”Ne pare bine că au trecut pe la noi și ne-au stimat și ne-au adus cadouri la copii. Este primul cadou pe care l-a primit Melisa și jucării și pampersuri care sunt scumpe”, a afirmat o altă mamă.

"Este un suport esențial, în afară de financiar chiar şi emoțional pentru tinerele mame şi noi sperăm foarte mult că aceasta ne va mări şi natalitatea în spitalul nostru", a precizat directorul spitalului raional Nisporeni, Lidia Crăciun.

"Mămicile merită atenția și grija noastră, le dorm sănătate lor, bebelușilor, iar noi cu colegii din fundația Edelweiss vom continua să fim alături de ei ca să ne asigurăm că au tot necesarul pentru a îngriji copii”, a afirmat fondatorul Fundației "Edelweiss", Vlad Plahotniuc.

Conducerea spitalului a profitat de ocazie şi l-a rugat pe Vlad Plahotniuc ca fundaţia Edelweiss să-i ajute cu reparaţia terenului de joacă.

"Tare vrem, fiindcă în instituția noastră peste o mie jumătate de copilași anual trec. Și chiar sunt în secțiile din spatele terenului de joacă. Poate-i îndrăzneț din partea mea" a spus directoarea școlii.

Vlad Plahotniuc le-a mărturisit medicilor că vizita la spitalul din Nisporeni a fost una de suflet, întrucât este raionul său de baștină şi a promis că proiectele de modernizare a spitalului vor continua.

"Noi o să încercăm să schimbăm mult. Și în dotarea instituție și în salarizarea medicilor și a lucrătorilor medicali, potențialul se schimbă, cresc posibilitățile și o să le resimțiți și aici".

Campania socială "O nouă viaţă" a fost iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în 2016, la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu