Campania O NOUĂ VIAŢĂ: 500 de cutii pentru bebeluşi au fost distribuite până acum la Ceadâr-Lunga

Embed:

500 de cutii pentru bebeluşi au fost distribuite până acum la Ceadîr-Lunga, în cadrul campaniei "O nouă viaţă" a Fundaţiei "Edelweiss".

– Tăticul a plâns când a văzut-o?

– Am plâns cu toţii.

– Este mult aşteptata Katiuşa, frumuseţea noastră mică.

La doar câteva ore după ce a apărut pe lume, Katiuşa a primit oaspeţi cu braţele pline de cadouri.

"Saltea, scutece, şerveţele umede, aspirator nazal, picături pentru burtică, botoșei."

"Este un lucru foarte pozitiv. Mămicile ştiu despre această campanie şi întreabă când va veni cutia, noi le spunem că sigur va fi."

Tatiana Mavrodin a devenit mamă pentru a treia oară, iar cutia, spune ea, este cadoul perfect după naştere.

"Sunt obiecte de primă necesitate, scutecele şi toate celelalte. Fiind în stare de stres, la multe lucruri nu te gândeşti. Este un prim-ajutor necesar. Şi este foarte plăcut", a spus Tatiana Mavrodin, mamă.

În doi ani, Fundaţia "Edelweiss" a împărţit peste 25 de mii de cutii în 24 de maternităţi din ţară.

"Am întâlnit aici mămici frumoase şi copii frumoşi. Trebuie să spunem că această campanie este una de suflet, pentru că pe lume nu este nimic mai minunat decât copiii mici. Le dorim tuturor multă sănătate şi copilărie fericită", a spus Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei "Edelweiss".

Pentru că se bucură de atâta succes, proiectul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc a fost preluat de Guvern şi va fi implementat în toată ţara, din 1 decembrie. Cutiile oferite de autorităţi vor conține produse în valoare de două mii de lei. Cheltuielile bugetului de stat în acest scop, pentru 2018, vor fi de aproximativ 5,7 milioane de lei, iar pentru anul viitor vor fi necesari aproape 68 de milioane de lei.

În context, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a scris pe Facebook că se bucură că proiectul "O nouă viață", iniţiat de fundaţia sa acum doi ani, a devenit un program de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu