Campania "Moldova are Glas" a ajuns la Făleşti. Oamenii se plâng că apa e bună doar de spălat oale

Embed:

Echipa Publika TV a mers în oraşul Făleşti, ca să vadă cu ce probleme se confruntă cetăţenii. Accesul redus la apa potabilă, lipsa sistemului de iluminat public, precum şi a locurilor de joacă pentru copii, sunt doar câteva dintre problemele locuitorilor.

Locuitorii din Făleşti se plâng de calitatea prostă a apei, care le creează probleme de sănătate.

"Este fântână arteziană dar apa este bună de spălat, dar nu ne recomandă medicii s-o bem. Cumpărăm apa potabilă", spune o femeie.

"Toţi suntem cu dinţi distruşi de apă, la noi în Făleşti este cea mai rea apă din toată republica, e bună doar de spălat oale", a zis o altă femeie.

Autorităţile locale spun că fac totul pentru a rezolva problema accesului la apă potabilă.

"Încercăm să îmbunătăţim calitatea apei. Pe lângă faptul că lucrăm la construcţia apeductului Făleşti-Prut, închidem fântânile în care probele apei sunt proaste. Indicatori sunt acum de două ori mai buni. Concentraţia de fluor era de patru şi mai mult decât norma admisă. Acum este doi şi mai puţin", a declarat primarul oraşului, Victor Zalevschi.

O altă problemă semnalată de locuitorii oraşului Făleşti este lipsa iluminatului public şi locurilor de joacă pentru copii.

"Nu este teren de joacă, unde să se joace copiii. Nu avem unde ieşi cu copilul, să ne jucă, dacă ieşim cu cei mici nu avem unde în afară de havuz", a spus o femeie.

"Nu sunt spaţii pentru copii, nu ai unde să te odihneşti, să te plimbi", a zis o locuitoare a oraşului

"În centrul oraşului se iluminează destul de bine dar la periferie nu prea. De exemplu chiar în partea cealaltă de oraş absolut deloc", a menţionat un bărbat.

Oraşul Făleşti are peste 17 mii de locuitori. Campania "Moldova are Glas" va ajunge duminică la Bălţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu