Campania "Fii mai bun de Crăciun". Boala care l-a condamnat la singurătate (VIDEO)

Canal 2 continuă campania "Fii mai bun de Crăciun" cu un nou reportaj despre tinerii dependenți de dializă. Astăzi vă prezentăm cazul lui Nicolae, un băiat de 21 de ani care din cauza insuficienței renale nu se mai dezvoltă fizic de șase ani. Povestea tristă a acestui tănăr poate avea final fericit datorită mamei lui, care se pregătește să-i dea viață pentru a doua oară, donându-i un rinichi.

Nicolae, sau Colea cum îi place să i se spună este din Dobrogea, o suburbie a Capitalei. Deși are 21 de ani, din cauza bolii, arată ca un adolescent. Deja de patru, viața lui este legată ca un fir de ață de aparatul de dializă. Chiar dacă locuiește la doar 20 de kilometri de Chișinău, drumul până la centrul de dializă este un adevărat calvar.

„E foarte greu, e şi dureros. Acum iarna îngheţ pe drumuri. La noi aici în Dobrogea, autobuzele sunt tot timpul arhipline. E greu, te loveşte, te doare.”

Din cauza diagnozei, Nicolae a fost nevoit să abandoneze școala. Rând pe rând și prietenii s-au rărit.  Acum, singurătatea este unicul lui prieten.

„Toţi m-au lăsat. Ştiţi cum acum e tineretul, ei caută mai multă distracţie, da cu mine nu poate fi distracţie.”

Amintirile de la școală îl fac să creadă că într-o bună zi va aduna din nou pritenii în jurul lui.

„Tot timpul am fost sufletul petrecerii.”

Acum câteva săptămâni familia Cialâcu radia de bucurie. Nicolae urma să  fie supus unei operaţii de transplant. Doar că nu a fost să fie. Citeşte mai mult.

Campania "Fii mai bun de Crăciun" se va încheia de Crăciun pe stil nou, cu o ediție specială la care vor fi invitați toți protagoniștii proiectului. Rămâneți la Canal 2.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu