Campania "Fii informat, nu panicat", prin care Publika TV oferă infornaţii privind situaţia provocată de Covid -19, apreciată de medici

Embed:
Campania "Fii informat, nu panicat!", prin care Publika TV aduce la cunoştinţă informaţii de ultimă oră privind situaţia provocată de Covid -19, la nivel mondial dar şi naţional, este apreciată de medici şi specialiştii din domeniu. Aceştia susţin că trebuie intensificată colaborarea cu mass-media, dar şi cu populaţia pentru a evita o epidemie informaţională nejustificată, care poate avea efecte sociale imprevizibile. Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei şi Copilului, spune că este necesar ca jurnaliştii să se documenteze din surse oficiale şi apoi, la rândul lor să informeze corect cetăţenii.

"Rolul presei este foarte important. De aceea informaţia care este prezentată şi oamenii aud din ecranele de televizor sau radiou trebuie să fie foarte corectă, fiindcă cum noi ştim mass-media este puterea a treia... a patra. Informaţia trebuie să fie corectă ca să nu provocăm ceva panică în populaţia Republicii Moldova", a menţionat Sergiu Gladun.

Totodată, medicii îndeamnă populaţia să nu intre în panică şi să caute informaţii doar din surse demne de încredere.

"Este foarte important ca să fim informaţi, deoarece o persoană informată este o persoană corectă alarmată şi corect pregătită pentru a face faţă tuturor provocărilor în jur. Dar informarea trebuie să fie la maximum competentă, la maximum calitativă", a precizat Diana Văluţă, ginecolog.

"Este important, pentru că cei care sunt informaţi ei deja cunosc mai mult şi de la medic şi de la comunitatea medicală şi din mass-media. Sunt binevenite acest timp de informaţii, pentru că ele totuşi pun şi o responsabilitate pe fiecare cetăţean cum să se comporte într-o situaţie sau alta", a declarat Valentina Pîslaru,  directorul Asociaţiei Medicale teritoriale a sectorului Rîşcani, mun. Chişinău.

Și reprezentanții Ministerului Sănătății menționează cât de importantă este informarea corectă a cetățenilor și îndeamnă oamenii să nu cadă pradă știrilor false, dar să urmărească doar surse veridice.

"Organizația Mondială a Sănătății deja vorbește nu de epidemie pe coronavirus, dar vorbește de infodemie. Deci, este o toxicitate a populației cu informație eronată, care de fapt, induce panică și este în defavoarea aceleiași populații și a sistemelor medicale din toată lumea", a conchis Marina Golovaci, secretar de stat la MSMPS.

Pentru a avea ştiri corecte, bine documentate şi oferite telespectatorilor în timp util, redacţia postului nostru de televiziune face apel către toate instituţiile responsabile de gestionarea situaţiei privind COVID-19 să fie receptive apelurilor noastre atunci când solicităm informaţii.
loading...

Lasă un comentariu