Camerele de supraveghere a traficului aduc amenzi de milioane. În luna februarie au fost înregistrate mii de încălcări

Embed:

2,5 milioane de lei. Aceasta este suma amenzilor aplicate doar într-o singură lună prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în mai multe intersecţii din capitală. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, majoritatea şoferilor sancţionaţi au plătit amenda timp de 72 de ore. 

Datele Centrului de Monitorizare şi Control al traficului rutier arată că, în perioada 1-28 februarie, au fost înregistrate peste 6.000 de încălcări. Până acum, şoferii indisciplinaţi au achitat peste 1,5 milioane de lei.

Nu toţi conducătorii auto sunt însă de acord cu sancţiunile.

"Spune că nu este încălcare, spune că nu este clar ce a încălcat. Dar după ce i se arată filmuleţul unde a trecut linia de semafor, a trecut peste trecerea de pietoni, ori stă oprit în mijlocul intersecţiei, e clar că este încălcare şi dispare orice întrebare", povesteşte Dan Chiriţa, şeful Centrului de monitorizare a traficului rutier.

Şoferii spun că, odată cu instalarea camerelor de supraveghere şi a radarelor, au devenit mai atenţi, deşi, uneori, îşi mai permit să încalce regulile.  

Potrivit Centrului de Monitorizare şi Control al traficului rutier, de cele mai dese ori, încălcăriile ţin de ignorarea marcajului şi a indicatoarelor rutiere

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu