Camera de Licenţiere va începe un control la firma particulară "Bercut"

Embed:

Camera de Licenţiere va începe un control la firma particulară "Bercut", care asigură paza la compania de stat "Franzeluţa". Decizia a fost luată după ce instituţia de licenţiere a recepţionat sesizarea de la Ministerul de Interne. Anunţul a fost făcut pentru Publika TV de către directorul interimar al Camerei de Licenţiere, Eduard Hadei.

“Probabil că cel mai târziu, astăzi facem sesizarea prin fax ministerului să delege o persoană şi vom merge la control. Dacă nu astăzi, cel mai probabil mâine”, susţine Hadei.

Poliţia nu a avut acces în sediul combinatului "Franzeluţa", timp de o jumătate de oră, luni seara, deşi la întreprindere era anunţată o alertă cu bombă. Oamenii legii au putut intra în combinat abia după ce directorul acestuia, Eugen Baleca, a venit şi a deschis uşa. Mai mult, personalul care se afla în fabrică nu a fost evacuat. Ministerul de Interne califică această situaţie drept una ieşită din comun.

"Este un caz excepţional şi în premieră când poliţia vine la o intervenţie şi cum se spune, pupă uşa", a spus Eugen Onică.

Accesul poliţiştilor a fost interzis de paza combinatului de panificaţie "Franzeluţa".

Ministerul de Interne spune că directorul general al întreprinderii "Franzeluţa", Eugen Baleca, ar trebui să ofere o explicaţie. Acesta însă refuză să discute cu presa.

Amintim că Scandalul de la "Franzeluţa" a început săptămâna trecută, când Baleca a fost demis din funcţia de director general. În aceeaşi zi, în baza unei decizii judecătoreşti el a revenit în funcţie. Atunci, angajaţii firmei private "Bercut" au început să asigure paza Combinatului, ceea ce contravine legii. Drept rezultat, Ministerul de Interne a cerut Camerei de Licenţiere să verifice firma privată de pază pentru o eventuală retragere a licenţei. MAI anunţase că a făcut sesizarea vineri, dar aceasta a ajuns la Camera de Licenţiere abia astăzi, la ora 10 şi cinci minute.

Alerta cu bombă de la întreprinderea "Franzeluţa" s-a dovedit a fi falsă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu