Camera Comunelor a Parlamentului britanic a acceptat propunerea premierului May de a cere o nouă amânare a Brexitului

Embed:

Camera Comunelor a Parlamentului britanic a acceptat propunerea premierului Theresa May de a cere o nouă amânare a Brexitului, pentru a evita ieşirea din UE fără un acord în data de 12 aprilie.

Amendamentul a fost adoptat la un singur vot diferenţă şi urmează să fie examinat astăzi de Camera Lorzilor. Dar decizia finală va aparţine Uniunii Europene, care a convocat un summit în 10 aprilie.

Parlamentul de la Londra a respins de trei ori Acordul negociat de Theresa May şi Bruxelles. Ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar era planificată pentru 29 martie, dar a fost amânată cu condiţia ca Parlamentul de la Londra să adopte documentul până în 12 aprilie.

În context, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut statelor membre UE să aibă răbdare, iar preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Londra nu va obţine noi amânări pe termen scurt ale Brexitului dacă nu ratifică acordul de ieşire până cel târziu în 12 aprilie. În caz contrar, Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu